Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Utopilo se najmanje 40 imigranata na putu prema Italiji

Glasnogovornik talijanske mornarice Costantino Fantasia izjavio je da je u brodu bilo oko 300 imigranata. Brod je na poteškoće naišao kod obale Libije
15. kolovoza 2015. u 13:57 18 komentara 605 prikaza
imigranti
Foto: Reuters/PIXSELL

Nova tragedija dogodila se u južnom dijelu Mediterana, gdje je potonuo brod s imigrantima, prenosi Reuters.

Poginulo ih je najmanje 40, izvijestila je talijanska mornarica. Njihovi brodovi su, naime, uključeni u akciju spašavanja. Glasnogovornik talijanske mornarice Costantino Fantasia izjavio je da je u brodu bilo oko 300 imigranata. Brod je na poteškoće naišao kod obale Libije. Budući da spašavanje još traje, detalji nesreće nisu poznati, no zna se da se brod nije prevrnuo.

Srećom, kazao je Fantasia, većina putnika s broda je spašena. Ove godine je više od dvije tisuće imigranata poginulo u pokušaju da pobjegnu od gladi i rata u vlastitim zemljama. Prema podacima talijanskog ministarstva unutarnjih poslova trgovci ljudima u Libiji poslali su više od sto tisuća imigranata prema Italiji ove godine. Samo 2014. Italija je primila 170 tisuća imigranata.

>>Sukob policije i migranata na grčkom otoku: 'Prolit će se krv'

>>Turisti u Grčkoj na plaži gledaju valove izbjeglica

PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • Krasimir:

    ovi su nam samo pokazatelji onoga sto nam se priprema, i ovo nije nista naprem onome kada budemo mi u zapadu i europi da bezimo na sve strane ko bez glave, jer kaze se : ono sto cinis vraca se ko bumerang

  • johan.muler1:

    oni dođu, pa ih pokupiti napuniti natrag na zrakoplov i vratiti odakle su došli. jeftinije nego zadržat. nema više prema nikome milosti.

  • Startrack:

    Ovo dolazi kancer. Ovo je smrt bjele rase i krscanstva.