Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBILO NASILJE

Sukob policije i migranata na grčkom otoku: 'Prolit će se krv'

Grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
11.08.2015.
u 18:54

Situacija na otoku je izvan kontrole, rekao je gradonačelnik Kosa Yorgos Kyritsis

Policajci i imigranti sukobili su se danas na grčkom otoku Kosu nakon što je nasilje izbilo na velikom stadionu na kojemu stotine ljudi, uključujući i malu djecu, čekaju imigracijske papire, prenosi Reuters.

Do sukoba je došlo dan nakon što je policajac na otoku suspendiran jer je mahao nožem i ošamario muškarca za kojeg grčki mediji javljaju da je pakistanski imigrant.

Imigranti su blokirali glavnu cestu u glavnom gradu otoka, a mediji javljaju kako su neki vikali: "Želimo papire, želimo jesti!" Policija je danas na imigrantima upotrijebila aparate za gašenje požara i palice kako bi uvela red.

Gradonačelnik Kosa Yorgos Kyritsis rekao je da se policija i obalna straža ne mogu nositi s imigrantima koji iz Turske stižu preko mora u gumenim čamcima.

- Situacija na otoku je izvan kontrole. Postoji stvarna opasnost od situacija koje se ne mogu kontrolirati. Prolit će se krv - rekao je Kyritsis.

Vincent Cochetel, direktor UNHCR-a za Europu, rekao je prošli tjedan da je u Grčku morskim putem ove godine stiglo oko 124 tisuće izbjeglica i imigranata, što je više od 750 posto više u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.

>> U prevrtanju broda s oko 600 migranata stotine mrtvih

>> Posada broda Hrvatske ratne mornarice spasila 37 migranata

Komentara 31

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
07:07 12.08.2015.

pa zašto te izbjeglice ne idu u iran,tursku ili s.arabiju ili indoneziju....to su im daleko bliže zemlje.....zemljopisno,civilizacijski,po mentalitetu,vjeri....zašto onda idu baš u europu???

AV
AVIM
06:34 12.08.2015.

Došli na silu u tuđu Zemlju i onda prave nerede kao da je netko dužan voditi brigu o njima,zato se Zemlje libe uzimati izbjeglice jer samo prave nerede i rušaju i razbijaju.Vratite ih tamo odakle su i došli i manje čete imati briga u budučnosti jer ako dobiju Državljanstvo odmah će napraviti plemena po gradovima i uvjeka samo problemi.Imamo iskustvo u Francuskoj,Americi a imali su i Švabe

RI
Riječanka
08:37 12.08.2015.

Postavlja se pitanje: Zašto ne bježe u druge slobodne muslimanske zemlje koje su ujedno i najbogatije zemlje svijeta? Možemo li biti sigurni da među njima nema i onih prikrivenih terorista koji žele islamizirati Europu. Nekako su mi osjećaji podijeljeni: žaoo mi je tih ljudi, a u isto vrijeme vidim u njima i potencijalnu opasnost. Ne kaže se zabadava: "Svakog gosta za tri dana dosta", počnu izvoljevati pa i oni koji nikad nisu kakali u zahodu, sada bi i mirisnu vodu u kadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije