Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova grčka drama

Turisti u Grčkoj na plaži gledaju valove izbjeglica

grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
09.08.2015.
u 22:30

Prizor s grčkog otoka – djevojke se sunčaju i gledaju kako se spašavaju brodolomci

        U Grčku je u srpnju ušlo 50.000 imigranata što je više nego u cijeloj 2014. godini, objavila je agencija Europske unije za zaštitu granica Frontex. Grčka je druga najprometnija zemlja za ulazak izbjeglica u EU nakon Italije. Egejsko more puno je malih drvenih čamaca punih nesretnih ljudi, koji preko Turske traže put do grčkih otoka Lesbosa, Chiosa, Kosa i Samosa.

Frontex je apelirao na sve zemlje članice Europske unije da pošalju više brodova i osoblja za spas izbjeglica u Grčkoj, koji se iskrcavaju na plaže pune turista.Grčki premijer Alexis Tsipras, koji muku muči s ekonomskim problemima u bankrotiranoj zemlji, pozvao je EU upomoć jer je i situacija s izbjeglicama postala dramatična. Iz UNHCR-a su poručili da je situacija s izbjeglicama u Grčkoj – “sramota za EU”.

Iz Europske komisije poručili su da je Grčkoj odobreno jamstvo za dobivanje 260 milijuna eura pomoći za Fond za integraciju azilanata i migranata (AMIF) do 2020. Za isplatu prve tranše Grčka još nije ispunila dogovorene uvjete. Grčkoj je iz Bruxellesa obećano i dodatnih 166 milijuna eura, za fond za unutarnju sigurnost i jačanje vanjske granice EU.     

>> Imigranti u prosvjedu: Grčka je otvorila konc-logore!

Komentara 6

SS
stanoje_stanic
21:11 11.08.2015.

zalosno je da gdje amerika sa svojim izraelom siri demokratiju tu tece krv i izbjeglicke kolone, ovi ljudi sa nepravedne politike cionizma

HR
Hrvatskalatinica
21:22 11.08.2015.

danasnji grci ,su porijeklom iz egipta, to jest kopti,a kopte u egiptu vaze kao egipcanski romi

Avatar nekakav
nekakav
14:36 10.08.2015.

baš je fora onda tamo ljetovati. prilike se pružaju razne. sjećam se događaja 92-e. kolone bosanskih izbjeglica. tjednima po parkovima u zagrebu, varaždinu. pitajte željezničare iz hž-a kako su jeftino 'ležali' s očajnim djevojkama i ženama, kolko je tu bilo bilo iskorištavanja. mislite da ova sirotinja iz crne afrike prolazi nešto drugačije? čisto sumnjam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije