Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sutra u večernjem

Ministar financija Boris Lalovac o prvom potezima u 2015.

nasl
Foto: VL
1/2
08.01.2015.
u 00:07

- 
Nisam ovdje da bih ostao ministar nego da nešto napravim, tvrdi Lalovac

Ministarstvo financija objavilo je da je državni proračun za 2014. završio sa 12,8 milijardi kuna deficita, no opozicija je uzvratila da ta brojka nije konačna, te da stvarni deficit iznosi oko 18 milijardi kuna, o čemu u sutrašnjem Večernjem listu razgovaramo s ministrom financija Borisom Lalovcem.

– Nitko od nas ne želi ništa skrivati niti skriva. Naš je manjak prema novčanom principu 12,8 milijardi kuna. Čim se ljudi vrate s godišnjeg i kad budu poznati svi podaci za 2014. objavit ćemo podatak i o iznosu deficita prema novoj metodologiji ESA 2010. Po mojoj procjeni, deficit će biti unutar okvira koji je tražila Europska komisija za prvu godinu procedure prekomjernog deficita. Uz 12,8 milijardi deficita središnjeg proračuna, očekujem nešto manje od tri milijarde deficita proračunskih korisnika koje obuhvaća ESA 2010. metoda. Primjerice, morali smo kao jamac platiti tri rate za kredit HŽ Carga, a metodologija nas obvezuje da cijeli iznos tog kredita knjižimo kao deficit.

Cijeli intervju s ministrom Lalovcem, te koji će biti njegovi prvi potezi u 2015. godini pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka

>>Što nas čeka u 2015.: 5 dobrih i 5 loših stvari

>>Deficit samo 12,8 milijardi kuna, izdaci za plaće spušteni na stanje iz 2008. godine

Foto: VLm

Komentara 2

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
00:26 08.01.2015.

Prvi potezi 2015.: Kolektivna ostavka vlade, nakon neuspjeha Ive Josipovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije