Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODVOJENA MIŠLJENJA
Povratak na članak

Ustavni suci se razišli u stavovima kao nikad dosad: Jesu li gej parovi na korak do posvajanja djece?

Iako je uvjerljiva većina odlučila o udomiteljstvu i istospolnim partnerima, i ustavni suci su se razišli u stavovima.

Komentari 56

VE
verica2
23:38 09.02.2020.

Dijete nije predmet ni bankovni račun na koje bi netko imao pravo. Ovdje je prvenstveno riječ o djetetu koje ima pravo na mamu i tatu.

VL
Avatar Mican999
Mican999
23:57 09.02.2020.

A tko pita dijete za njegovu volju i prava. Gdje je sad pravobraniteljica za djecu da stane u obranu djece. Pitajte bilo koje dijete na ovom svijetu dali želi imati mamu i tatu, jedino ovim spodobama nije to jasno. Koji narcisoidni tipovi.

VL
Avatar Matteo1212
Matteo1212
23:44 09.02.2020.

Civilizacijska sramota, od djece su napravili predmete kojima nastoje sebi ishoditi nekakav status roditelja koji nikada neće imati, ma šta god napravili -tipičan primjer društva gdje se izopačene vrijednosti guraju kao nešto normalno

VL
Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
23:42 09.02.2020.

primjetio sam da ova dvojica nabacuju puno naučenih fraza koje stalno ponavljaju, kada govore i iznose svoje "duboke emocije", mimika im nikako nije "kalibrirana" u razini iznesenih tvrdnji, izgleda da je ovo smišljeni projekat i kampanja dotičnih interesnih skupina...

VL
RO
robertek
00:02 10.02.2020.

Ovo sve je smišljeni i dogovoreni projekt i situacija kojom se preko osovine HDZ/SDP želi uvesti genderizam u Hrvatsku iz već propale EU. Tako mi, mali ljudi, moramo strahovati da će naša djeca ili unuci, ako se nama nešto dogodi, dospjeti u ruke ovakvim ljudima. To je užas, civilizacija u kojoj živimo.

VL
DS
dr-stipe
00:10 10.02.2020.

Što bi autor članka pa i ustavni suci rekli da li je diskriminatorno ili homofobno ponašanje i Zavoda za transfuzijsku medicinu koji ne dopušta darivanje krvi svim osobama rizičnog ponašanja, a u njemu su; 1.) ovisnici o alkoholu ili drogama,, 2). muškarci koji su u životu imali spolne odnose s drugim muškarcima, 3). žene i muškarci koji su imali spolni odnos s prostitutkama, osobe koje često mijenjaju seksualne partnere (promiskuitetne osobe), 4). osobe koje su uzimale drogu intravenskim putem, 5). osobe koje su liječene zbog spolno prenosivih bolesti (sifilis, gonoreja), 6). osobe koje su HIV-pozitivne, 7). seksualni partneri gore navedenih osoba. Rizičnim osobama su očito uz narkomane proglašene i sve promiskuitetne, a i muške homoseksualne osobe. Svoju krv isti ne smiju darivati društvu, ali im društvo smije darivati djecu na udomljavanje... Qou vadis Croatia???

VL
ZT
ZTOMLJA
00:07 10.02.2020.

PRAKTIČNO nakon nekoliko godina po usvojenju u školi učiteljica pita: KAKO SE ZOVU RODITELJI(?), a usvojeno dijete odgovara: Tata MLADEN, a Mama IVO??? i što nastaje SMIJEH I ISMIJAVANJE OKOLINE -djece u prisutnosti, pa sukobljavanje te djece sa svima oko sebe... UKRATKO: NE IDE, pa NE IDE jer proizvodimo u posljedici SUKOBE.

VL
BR
briselko
00:16 10.02.2020.

Ono što je najodvratnije u cijeloj priči je to da apsolutno niti jedna institucija, niti jedan dužnosnik, niti jedan aktivist i niti jedan medij ili novinar neće biti odgovoran ako se na kraju ispostavi da su ova dva gospodina imala sasvim drukčije i ne baš legalne motive za udomljavanje djece.

VL
DU
Deleted user
00:02 10.02.2020.

Bez političkog "miga" iz vrha HDZ-a Šeparović se nikad ne bi drznu donijeti ovakvu političku odluku.Naglašavam da se suci Ustavnog suda imenuju po političkoj liniji i da je ovo politička odluka. U prvom redu HDZ-ovog šefa Andreja Plenkovića - koji je konzervativnoj katoličkoj većini bacio rukavicu u lice! Od interpretativne izjave Hrvatskog sabora po pitanju Istanbulske konvecije nema ništa - ovo je De iure uvođenje rodna ideologija i izjednačavanje braka i bračnih prava. Ostaje vidjet kako će na ovo reagirati Crkva,oporba u HDZ-u,konzevrativno društvo i struka.

VL
TE
teoodd
23:59 09.02.2020.

Nisu ova dvojica krivi sto su to sto jesu ali i drugi imaju pravo da se neslazu da su oni to sto misle...da im kazu zasto se neslazu bez vrijedjanja...Citiram S.Frojda 'Da je neko nedovoljno razuman prepoznat ce te zbog odsustva srama kod tih...(Sigmund kaze orginalno a ja necu blokirat ce me)

VL
RO
Rope22
10:20 10.02.2020.

Od ove skandalozne odluke, suci se ne mogu oprati ni tonom sapuna.

VL
GO
gogs
06:57 10.02.2020.

koliko je vas pametnih komentatora spremno u svoju obitelj dovesti 2-3djece iz doma.a ne vidim ni da su homoseksualni parovi nešto navalili.jedina sklonost koju treba imati jest empatija.

VL
AG
Agricola
17:38 10.02.2020.

Nema se tu što tumačiti, dovoljno je pročitati prva dva ulomka i sve je jasno. U Hrvatskoj postoji podjela na izvršnu, zakonodavnu i sudbenu vlast, a ovdje je jedna grana sudbene vlasti odnosno Ustavni sud prekršio svoje ustavne ovlasti naustavne ovlasti na način da je svoje ovlasti proširio n a zakonodavnu vlast. Ako prijašnji zakon koji ne daje istispolnima pravo na udomiteljstvo bio neustavan onda su oni trebali reći da je neustavan i vratiti ga Saboru na dopunu ili na donošenje novog zakona, a ne sami uzimati ovlasti sabora. Ovo je klasični državni udar u izvedbi 9 sudaca Ustavnog suda.

VL
Avatar tkozna
tkozna
07:21 10.02.2020.

Slušam jučer budućeg podpredsjenika HDZ-a koji ne trepnuvši kaže da je protiv prava homoseksualni brakova da udomljuju djecu jer je to pravo samo za oca i majku. Skoro bih se složio s tom tvrdnjom. No onda ide li HDZ u krjanost da nema potrebe za razvodom braka zbog činjenice da muž i žena imaju dijete i obvezu iz koje proizilazi nedoputivost razvoda braka ? Ako se nosi tom logikom onda je lažov i licemjera.

VL
PO
Pockey
10:04 10.02.2020.

Kada se u prirodi budu parila dva slona, lava, tigra, pingvina.... i dobiju mladunče e onda možemo dati za pravo ovoj paloj braći i svoj ostaloj da udome dijete. Čak i biljke imaju muški i ženski dio prašnik i tučak.. Pa odlučili ste se tucat onda se tucajte, pustite ljude na miru.

VL
DU
Deleted user
23:05 10.02.2020.

Sarnavka bi ih trebala asimilirat u Babe iako je veći je frajer od obojice :)... Koliko moraš biti nakaradno posesesivan da uzimaš tuđe djete, a znajući da mu ne možeš pružiti majčinsku ljubav

VL
GI
gigimigi
08:46 10.02.2020.

https://narod.hr/hrvatska/drago-krpina-casni-suci-biste-li-vi-vlastito-dijete-kcerkicu-ili-unucicu-bili-voljni-povjeriti-na-skrb-i-odgoj-dvojici-homoseksualaca

VL
SC
schwertransport
07:22 10.02.2020.

Ja podrzavam gay parove i htjeo bi da im se drzava izbori za pravo kao u Italiji da dobiju liječničku potvrdu da su bolesni! O tome nitko nece potegnuti tnemu, zasto jedna tako jaka europska drzava ima takav zakon!?

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
18:43 10.02.2020.

Inflacija raznih izmišljenih prava, a osnovna prava i slobode čovjeka se krše, negiraju i tumače kako je kome u interesu. Ono što se ne mjenja jest to da onaj koji ima moč tumači i sudi, i tako oblikuje svjet već vjekovima.

VL
Avatar kozorog
kozorog
06:54 10.02.2020.

dal je vama jasno da svakim danom narodima nestaje mogućnost da sami odluče što oni, narod, smatraju da je u redu i po njima dobro, jer se svako malo u neki zakon i ustav unose odredbe o 'diskriminaciji'..? dal ej vama jasno da već sad sitne i brojčano zanemarive manjine imaju moć nad vama, 'većinom'?! da vi na referendumu kao narod ne možete odlučiti gotovo ništa važnog? naše društvo se utopilo u dodjeljivanju iznimnih prava manjinama, da se golema većina u stvari obespravila, i svela samo na pojam?! da će samo nova revolucija stvari izmiješati kao puno puta u povijesti do sada? i da je samo revolucija, koje se 'izabrani' političari plaše više nego ikog, jedina šansa? i da su je kroz povijest narodi koristili kad god su im vladari uzeli svako pravo odlučivanja i utjecanja na svoj život? i ako netko misli da se to više ne može dogoditi, vara se. i 33.-e su tako mislili... i 13.-e...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.