Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Usprkos nastojanju vlade pokazalo se da lažnih branitelja nema

Sinoć nas je odlični ''Studio 4'' Joze Barišića podsjetio na još jednu propalu veliku vladinu svečanost održanu prije dvije godine, kad je objavljen registar branitelja, u uzaludnoj nadi da će se u njemu naći oni koji tamo ne spadaju
21. kolovoza 2014. u 12:59 61 komentara 6510 prikaza
Jozo Barišić
Foto: HRT Screenshot

Objavljivanjem registra branitelja prije dvije godine postiglo se samo to da ih se uvali u opasnost da budu uhićeni u nekoj stranoj zemlji, jer su branili svoju. Gosti ''Studija 4'', gđa Jadranka Kosor i g. Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih invalida, bili su složni u negativnoj ocjeni vladine akcije kojom branitelji, rekao je g. Glogoški, nisu ni dobili ni izgubili. Gosti su govorili pošto je prikazana reportaža sa svečane promocije objave registra branitelja. Na njoj su govorili g. Predrag Matić, Ante Kotromanović i Ranko Ostojić – tri branitelja koji su postali ministri u novoj vladi.

Đuro Glogoški im je odao priznanje na njihovu sudjelovanju u obrani zemlje, ali i naglasio da su njih trojica branitelja postali ministri koji sada čine sve da umanje prava branitelja. U reportaži smo počašćeni prikazom stranice registra na kojoj je jedanaest osoba s prezimenom Tuđman – tu je Miroslav, tu je i Ana, ali nema predsjednika države. Gđa Jadranka Kosor javila se iz TV studija u Puli i upozorila na pravnu nesigurnost koju su braniteljima priskrbila proturječna mišljenja Agencije za zaštitu osobnih podataka – prije i poslije objavljivanja registra.

Nova sezona ''Studija 4'', daleko najboljeg prošlogodišnjeg novog proizvoda HRT-a, počela je u ponedjeljak i na razini je utvrđenog ugleda koji je emisija stekla usprkos okolnostima koje su bile protiv nje. Njeno vrijeme emitiranja mijenjalo se svake večeri, kao da je riječ o najvećoj tajni za koju smije saznati što manji broj ljudi. Sada je tome maćehinskom odnosu kraj, tvrde optimisti među nama.

>>Peđa Grbin uredio sinoćnji središnji dnevnik HRT-a

>>Loš Hrvat je nezaposlen, pretio, depresivan alkoholičar koji ne vidi svoj smisao u životu

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
 • Avatar MK
  MK:

  ...Zasto Fred Matic nece objaviti "popis aboliranih agresora" ili "popis su/saradnika UDBa i KOSa"? ...Koliko nas oni svaki mjesec kostaju? ...a sto je sa "popisom primatelja SUBNOR penzija" pa da vidimo koliko maloljetnika ima medu njima?

 • StrankaDemokratskihPromjena:

  Sve pozlate čeg se god dotaknu he he he trojica nabrojanih plus njihov šef zoki rudnik dijamanata odveli bi u stečaj.

 • Avatar MK
  MK:

  Ustav Republike Hrvatske: Članak 37. ...Zabranjena je uporaba osobnih podataka suprotna utvrdenoj svrsi njihovoga prikupljanja.