Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRKVE, JAJA, JOGURT...

Usporedio cijene namirnica u Njemačkoj i Hrvatskoj: 'Ma ne čini mi se realno...'

Ilustracija
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/3
29.03.2024.
u 16:00

Neki od ovih njemačkih proizvoda više su klase nego ovi u našoj košarici, napomenuo je korisnik Reddita

Rast cijena mnoge zabrinjava zbog čega puno pažljivije kupuju brojne predmete i proizvode, uključujući namirnice. Osim što se uspoređuju cijene u različitim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, na platformi Reddit korisnici su napravili usporedbu s iznosima iz Njemačke. Naime, nakon što je jedna osoba objavila fotografiju proizvoda kupljenih u Njemačkoj za 55 eura, jedan ih je korisnik ubacio u online košaricu hrvatske trgovine, a iznos je ispao manji, odnosno ukupno 45,54 eura. 

Uz objavu proizvoda i cijena u Hrvatskoj, napomenuo je: "S time da su neki od ovih njemačkih proizvoda više klase nego ovi u našoj košarici pa cijena doista ekvivalentne košarice može biti samo viša". Nakon objave usporedbe, naišao je na pojedine kritike jer je, kako su mu drugi pisali, u košaricu ubacio i proizvode koji nisu na fotografiji iz Njemačke.

"Ubacio si cherry rajčice, mlijeko bez laktoze itd. Isto imaš 3l temeljca, ovaj ima 3 male bočice od 88g svaka u prahu. Znaci naubacivao si samo da bi bila cijena sto sličnija, veze sa vezom. Ugl. kod nas 30% jeftinije barem", stoji u jednom od komentara, dok je druga osoba navela: "Ma ne čini mi se realno, čini mi se da su ove stvari u njemačkoj košarici puno skuplje".

Ono oko čega su se naizgled mnogi složili jest kako cijene hrane u Hrvatskoj jesu niže nego u Njemačkoj, no kako je isto i s kupovnom moći. "Džabe što je jeftinije kad smo i dalje siromašniji", ustvrdila je tako jedna osoba.

 

Komentara 6

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
16:42 29.03.2024.

Samo neka Zoki dođe na vlast opet, tek onda bumo vidli. Autoceste na prodaju, mostove, rezanje plaća. Ali hej, nebu nam Turudić više bio tužitelj. Pa to treba pozdraviti. Jao kakvi jazavci od naroda

Avatar babinjak1984
babinjak1984
18:15 29.03.2024.

Kod nas prodaju smeće.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
16:48 29.03.2024.

@the new state... Da, jer ako nisi za jedne, za druge si. Pa baš zato i rekoh jazavci....svatko tko tako razmišlja je upravo to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije