Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ušminkane" stare lokomotive, tramvaj i valjak u brodskoj Tvrđavi

Restauraciju je obavila tvrtka Remont i proizvodnja željezničkih vozila, a ukupna vrijednost radova je 685 tisuća kuna
07. rujna 2016. u 16:10 0 komentara 260 prikaza
Slavonski Brod, Obnova stare lokomotive koju ce Holding Djuro Djakovic ustupiti Gradu i gradskoj Turistickoj zajednici kao jedan od eksponata za buduci Tehnicki muzej industrijske bastine
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Stare i "ušminkane" lokomotive, tramvaj i valjak Đure Đakovića uskoro će kao turistička atrakcija krasiti prostor slavonskobrodske Tvrđave. Naime, ovog tjedna počinju radovi na izradi postamenata za spomenute eksponate u budućem turističko-industrijskom parku.

Slavonski Brod, Obnova stare lokomotive koju ce Holding Djuro Djakovic ustupiti Gradu i gradskoj Turistickoj zajednici kao jedan od eksponata za buduci Tehnicki muzej industrijske bastine | Autor : Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Restauraciju je obavila tvrtka Remont i proizvodnja željezničkih vozila, a ukupna vrijednost radova je 685 tisuća kuna.

Riječ je o projektu kulturno-turističke valorizacije brodske industrijske baštine koji je inicirala uprava Holdinga Đure Đakovića, a podržali su ga Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija i Ministarstvo kulture.

>> Đuro Đaković ugovorio gradnju teretnih vagona za Francuze

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.