Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uslugu nisu ostvarili, ali su zbog duga ostali bez telefonske linije

Ante Frka neuspješno je pozivao broj 060-887-708, no HT je ipak zabilježio promet te mu naplatio oko 1500 kuna.
31. ožujka 2010. u 07:50 0 komentara 11 prikaza
'telefon1_go1_dal_300310'
Foto: 'Photoshop'

Obitelj Ante Frke iz Sali na Dugom otoku već je pet mjeseci bez telefonske linije, koju im je isključio HT jer odbijaju platiti račun od 1730 kuna tvrdeći kako uslugu na računu, za koju im je naplaćeno oko 1500 kuna, nisu ni ostvarili. Ante Frka rekao nam je kako se tih oko 1500 kuna s računa za lipanj prošle godine odnosi na uslugu poziva na broj 060-887-708, no tvrdi kako liniju s tim brojem, koji je pozivao više od 400 puta, nije uspio ostvariti.

Dva sata pozivao broj

– Toga sam dana htio sudjelovati u nagradnoj igri zadarske Gradske TV, u kojoj se pogađao određeni glazbeni broj. Iako sam, dok je voditeljica nagradne igre između rijetkih poziva stalno pozivala gledatelje da se jave, dva sata pokušavao dobiti taj broj, nisam u tomu uspio. U slušalici sam čuo samo zvuk da je linija zauzeta, a potom bi se i prekinula – ispričao nam je Frka, koji se bez uspjeha pismeno žalio na šokantno visok HT-ov račun. U odgovoru te tvrtke na prigovor, naime, piše "kako je promet neosporno ostvaren s toga priključka te je obračunat u skladu s cjenikom". Naveli su i to da se "kod pozivanja broja 060 naplaćuje čim se poziv ostvari, tj. čim se javi neki signal".

– Strašno sam ljut jer sam prije 35 godina skupo platio uvođenje telefonske linije, račune smo uvijek plaćali, a sada nemamo čvrstu liniju, već sam kod HT-a morao uzeti pretplatu na broj mobitela. Tih sada već gotovo 2000 kuna ne želim platiti, već ću čekati sudski postupak, a jedino mi je žao što nisam platio neosporan dio računa, odnosno oko 230 kuna – rekao je Frka.

Agencija utvrdila prijevaru

A savjetnica za telekomunikacije Udruge Dalmatinski potrošač Zagorka Krvavica kazala nam je kako je i Agencija za poštu i elektroničke komunikacije prošle godine utvrdila da su davatelji usluge s dodanom vrijednošću, odnosno s pozivima na brojeve telefona 060, fiktivno davali zvuk sličan zvuku zauzetosti linije i time zavarali brojne građane koji su pozivali te brojeve.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.