Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA LNG

Uskoro bi mogli dobiti niže račune za plin? Ćorić otkrio kad bi se to moglo dogoditi

Zagreb: Ministar Ćorić iskoristio konferenciju i zaštitnu masku da reklamira svoj Twitter
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
29.01.2021.
u 23:22

Odbacio je optužbe mještana općine Omišalj koji se bune na buku i vibracije s terminala. Naime, uvjeren je da buka s terminala neće utjecati znatnije na kvalitetu života, te je kazao da mjerenja pokazuju da je buka u razinama propisanima u Studiji utjecaja na okoliš.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić kazao je u HRT-ovom Dnevniku da su 'otvaranjem LNG-ja na Krku omogućili smo da ponuda plina bude veća' što bi trebalo dovesti do smanjenja cijena plina za gospodarstvo i za kućanstva. 

On smatra kako bi do smanjenja cijena trebalo doći u kratkom roku i to nakon što, prema njegovim riječima, "kada prestane svojevrsna eskalacija cijena na azijskom tržištu". 

- Nakon toga će prisutnost LNG-ja i mogućnost dobave preko tog pravca utjecati na pregovore o cijeni plina i u Hrvatskoj i u regiji, dodao je.

Naglasio je kako je LNG terminal na Krku prvi energetski infrastrukturni projekt koji pozicionira Hrvatsku na energetsku kartu svijeta. 

- Ovaj alternativni dobavni pravac je za nas i za naše susjede nevjerojatan iskorak, rekao je.

Odbacio je optužbe mještana općine Omišalj koji se bune na buku i vibracije s terminala. Naime, uvjeren je da buka s terminala neće utjecati znatnije na kvalitetu života, te je kazao da mjerenja pokazuju da je buka u razinama propisanima u Studiji utjecaja na okoliš. 

 

Komentara 19

DU
Deleted user
07:52 30.01.2021.

Ćorićevi najveći uspjesi su bili kad je Barbaru D. uhljebio u upravi Ine i kad je sasjekao istragu u aferi Rimac nakon što se istraga približila njemu.

XI
xibau
08:07 30.01.2021.

opet besramne laži ...

BE
Beskucnik
01:48 30.01.2021.

Lng plin je puno skuplji i nije konkurentan Ruskom plinu , e sad pojeftinit moze jedino ako Rusi pojeftine , a sta ako nas gospodari natjeraju da prestanemo kupovat Ruski plin , po svakoj logici tad bi plin bio skupljii , LNG je skup projekt , ekoloski neprihvatljiv , jer kroz kvarner ce prolazit veliki brodovi , i nema nikakv smisao , jer se grade dva velika plinovoda , jedan preko Turske i Bugarske i jedan Baltikom za Njemacku , uz postojeci preko Ukrajine , Hrvatska bi trebala biti mirna , ovako financiramo Arapske luđake , koji ce novac ulagat u oruzje i proizvodit nove migrante , manja nam je opasnost ludi Putin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije