Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

USKOK u Omišu: 2.000 kućanstava usmeno oslobođeno komunalija?!

Pročelnik Neno Mimica rekao je kako su kućanstva u Zagori bila “oslobođena plaćanja komunalne naknade političkom odlukom o kojoj se za mandata gradonačelnika Ivana Škaričića nije raspravljalo"
16. siječnja 2014. u 21:55 7 komentara 1608 prikaza
Omiš
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog sumnje u korupciju i organizirani kriminal djelatnici USKOK-a došli su u Omiš istražiti kako to da čitava Omiška zagora godinama nije plaćala komunalnu naknadu niti je za nju dobivala račune.

Kako javlja Slobodna Dalmacija više od 2.000 kućanstava u 27 od 37 omiških naselja oslobođeno je plaćanja tog zakonom strogo propisanog nameta. Pročelnik Neno Mimica rekao je kako su kućanstva u Zagori bila “oslobođena plaćanja komunalne naknade političkom odlukom o kojoj se za mandata gradonačelnika Ivana Škaričića nije raspravljalo".

Sporno je, piše Slobodna, što nikakva službena odluka nije donesena, već se neplaćanje provodilo isključivo na osnovi usmenog Škaričićevog naloga izdanom gradskim komunalcima. Time je prekršen Zakon o komunalnom gospodarstvu u kojem stoji da predstavničko tijelo lokalne samouprave određenu nekretninu može djelomično ili potpuno osloboditi plaćanja komunalne naknade, ali samo pod uvjetom da se donese službena odluka s utvrđenim razlozima.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • bubimima:

  Ovo je samo još jedan primjer korupcije (kupovanje glasova birača) koji pokreće Hrvatsku i dovodi u krajnjem rezultatu do sve veće nezaposlenosti.

 • Deleted user:

  Zato drugih 2000 kućanstava plaća duplo. Rješenje: prepolovit komunalni doprinos ojeg trebaju plaćat svi.

 • Avatar tituš
  tituš:

  Trebalo bi pitati ove partizane koji bi samo punili proračun koji samo njima služi, što su to oni učinili za zagoru, koliko su centimetara asvalta napravili, koliko su centimetara javne rasvjete i drugih komunalnih uređenja učinili u toj zagori, koliko ... prikaži još! su groblja uredili, za što bi taj narod trebao plaćati komunalnu naknadu, za koji to standard??? Kada su htjeli put, sami su ga plaćali, kada su htjeli telefone sami su platili i isfinancirali, da bi im to netko za nula kuna predao DT, hoće li vodu da nisu žedni, moraju platiti zlatom! U čemu i zbog čega bi plaćali komunalnu naknadu. Hrvati konačno moraju donijeti odluku o prestanku financiranja države, stvoriti novo zakonodavstvo i postaviti odgovorne marne i domoljubne ljude koji će o svemu brinuti, a ne udbaško - partizansku kopilad koja će ih i dalje pljačkati!