Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan od njih policajac

USKOK u akciji na području Zagreba: 'Sumnja se da su osobe počinile kaznena djela protiv službene dužnosti'

Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
Marko Prpic/PIXSELL
04.12.2023.
u 16:10

USKOK se u ponedjeljak poslijepodne javio novim priopćenjem, a ubrzo je više detalja otkrilo Ravnateljstvo policije

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Zagreba u odnosu na tri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti te kaznena djela iz područja kriminaliteta droga. Jedna je od osoba policijski službenik.

"Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", javljaju iz USKOK-a.

Oglasilo se i Ravnateljstvo policije koje je otkrilo nešto više informacija o slučaju. "Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga te kaznenih djela protiv službene dužnosti", kažu.

Kriminalističko istraživanje započeto je na temelju operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja. Osumnjičenici su uhićeni, a u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

"Osumnjičeni policijski službenik bit će rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe. Također, na prijedlog nadležnog rukovoditelja, protiv njega će se inicirati i pokretanje disciplinskog postupka pred nadležnim disciplinskim sudom MUP-a", dodaju. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije