Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVANJE UTJECAJEM

USKOK pokrenuo istragu protiv Redžepija jer je pokušao utjecati na ishod vještačenja

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
20.04.2021.
u 17:06

Riječ je o slučaju koji se bavio izmjenom odluke o  roditeljskoj skrbi i uzdržavanju.

Gzim Redžepi (45), bliski suradnik pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je bio s njim kada  je Bandiću pozlilo, te ga je pokušao reanimirati, osumnjičen je za trgovinu utjecajem. Na navodeći njegovo ime, USKOK je priopćio da je protiv njega zbog toga pokrenuo istragu.

Redžepi se sumnjiči, da je koncem kolovoza 2020. koristeći autoritet kojeg nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, te činjenicu da je bio čovjek od povjerenja Milana Bandića pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu.

Riječ je o slučaju koji se bavio izmjenom odluke o  roditeljskoj skrbi i uzdržavanju. Nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja  kako bi se odlučilo s kojim će  s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati,  Redžepi je, kako se sumnja, tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koju je osnovao Grad Zagreb, odnosno zaposlenik je bolnice na čije poslovanje Redžepi, kako se sumnja, može utjecati. Stoga se sumnjiči da je inicirao sastanak s vještakom kako bi osigurao da njegov nalaz odgovara ocu djeteta, odnosno da vještačenje bude u njegovu korist te da se tako  utječe na ishod sudskog postupka u njegovu korist.

Tijekom sastanka  Redžepi je, kako se sumnja, vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku,  odnosno ocem djeteta. Pri tome je isticao  da je riječ o kvalitetnoj osobi koja je uz to donirala novac Gradu Zagrebu.  Naveo je i da je riječ o čovjeku koji  je dobar otac, čime je kako se sumnja, neizravno aludirao da se  treba izraditi nalaz u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku u tom  predmetu donijeti. No vještak nije htio postupiti tako, već  je htio postupiti isključivo po pravilima struke, pa je rekao Redžepiju da će se izuzeti iz predmeta, na  što je Redžepi negodovao, kazavši da ga ne zadovoljava takav razvoj događaja.

VIDEO: Gužva na Velesajmu zbog cijepljenja - Građanka poručila kako neće otići dok ne dođe na red

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Equilibrium
Equilibrium
18:46 20.04.2021.

Redžepi? To je onaj kojem je jučer držačica Bandićevih kriminalnih ljestava Vlasta Pavičić Vukičević potpisala ugovor za najam restorana Vidikovac u Maksimiru na još pet godina, kao Bandićevoj podguznoj muhi.

TA
Tackrla
18:18 20.04.2021.

Do svake kapilare, do same srzi je Hrvatska prozeta korupcijom. Da je napravljena jedna brutalna lustracija, kao sto nije, ne bi nam danas bili na vlasti krpelji i niskoristi

IM
imamohrvatsku
17:37 20.04.2021.

Specijalist za gradske poslovne prostore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije