Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA KAZNENOG DJELA'

USKOK odbacio kaznene prijave protiv Vlade

Andrej Plenković
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
10.05.2017.
u 12:57

Kaznene prijave protiv premijera, ministra branitelja, državne tajnice i protiv Željka Glasnovića podiglo je više fizičkih osoba, kao i politička stranka Slobodna Hrvatska.

USKOK je nakon razmatranja pristiglih prijava koje su podnijete protiv Andreja Plenkovića, Tome Medveda i Zdravke Bušić odlučio odbaciti kaznene prijave jer je utvrđeno da "u postupanju imenovanih nisu ostvarena obilježja kaznenih djela". Prijava je odbačena i protiv zastupnika Željka Glasnovića.

Kaznene prijave protiv premijera, ministra branitelja, državne tajnice kao i protiv Željka Glasnovića podiglo je više fizičkih osoba kao i politička stranka Slobodna Hrvatska.  

– Nakon što su politička stranka Slobodna Hrvatska te više fizičkih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeli identične kaznene prijave protiv Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Tome Medveda, ministra branitelja u Vladi Republike Hrvatske i Zdravke Bušić, državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova zbog kaznenog djela iz članka 339. stavak 2. Kaznenog zakona/11, te protiv Željka Glasnovića, zastupnika u Hrvatskom saboru zbog kaznenog djela iz članka 339. stavak 1. Kaznenog zakona,  Ured je donio rješenje o odbacivanju.

U prijavama se navodi da bi predmetna kaznena djela bila počinjena potpisom dokumenta objavljenog na Facebook profilu saborskog zastupnika Željka Glasnovića, a kojim dokumentom je Željko Glasnović, da bi podržao Vladu Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru, od Vlade Republike Hrvatske tražio što žurnije rješavanje nekoliko točaka koje su navedene u tom dokumentu.

Nakon razmatranja sadržaja podnijetih kaznenih prijava, a s obzirom na bitna obilježja prijavljenih kaznenih djela te objektivne okolnosti spornog događaja, utvrđeno je da u postupanju imenovanih nisu ostvarena obilježja kaznenih djela – stoji u priopćenju USKOK-a.

Komentara 29

Avatar Becarina
Becarina
13:23 10.05.2017.

Jedina prava odluka.

Avatar Becarina
Becarina
13:26 10.05.2017.

Radilo se o garanciji da ce se provesti odavno dogovoreno, nema kupovine.

KO
kornelia
13:44 10.05.2017.

Pravna država funkcionira. Dosta više mostovaca i sdpovaca da šire laži i neutemeljene optužbe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije