Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Mamićima

USKOK: Lovren nije mogao otvoriti račun jer tada nije bio u Hrvatskoj

Dejan Lovren
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
27.02.2018.
u 14:42

Riječ je o novcu, inače, koji je Lovren potom proslijedio na račun Zorana Mamića. Utvrđeno je, naime, kako igrač u prvoj polovici 2011. uopće nije dolazio iz Francuske, gdje je igrao, u Hrvatsku.

Nogometaš Dejan Lovren nije mogao 7. ožujka 2011. biti u Hrvatskoj i, kako je sam ustvrdio na osječkom sudu u rujnu, otvoriti račun u Erste banci, a na koji mu je Dinamo uplatio njegov dio transfera u Olympique Lyonnas. Riječ je o novcu, inače, koji je Lovren potom proslijedio na račun Zorana Mamića. Utvrđeno je, naime, kako igrač u prvoj polovici 2011. uopće nije dolazio iz Francuske, gdje je igrao, u Hrvatsku.

Obznanili su to USKOK-ovi tužitelji Tonči Petković i Sven Mišković u utorak na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru. Tužitelji su, inače, predložili čitav niz novih dokaznih prijedloga u tom procesu za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuan iz Dinama. Sudsko vijeće, na čelu sa sucem Darkom Krušlinom, prihvatilo 13 od 18 njih, a o preostalih pet odlučit će kasnije.

Dejan Lovren
1/16

Optužba je, tako, zatražila i dodatno informatičko vještačenje računala zaplijenjenog u Dinamu, a na kojemu su datoteke o profesionalnim ugovorima i aneksima ugovora o podjeli transfernih obeštećenja Luke Modrića i Lovrana s Dinamom. Pozvali su se, tako, na nalaz prof.dr. Miroslava Bače.

- Iz tog nalaza proizlazi kako je datoteka naziva Sporazum o podjeli transfernog obeštećenja, kreirana 20. veljače 2009., iako je na njoj navedeno da je sastavljena 29. travnja 2008. - objasnio je Tonči Petković zašto traži vještačenje.

"Skočile" su na to obrane okrivljenika.

- Dokument pohranjen u datoteci nema nikakve veze s nastankom datoteke. Tijela progona bi se morala odlučiti gdje će se procjenjivati jesu li svjedoci rekli istinu ili ne. Optužba, očito, smatra kako ovaj sud ne bi trebao ocjenjivati istinitost iskaza, pa je pokrenula postupke pred DORH-om zbog davanja lažnih iskaza i protiv Luke Modrića, i Dejana Lovrena i Vesne Juraić. Neka se odluče gdje će dostaviti dokaze. Možda postoji strategija da se prvo završe postupci zbog sumnje u lažno svjedočenje. Pribavili su podatke o prelasku državne granice, oni provode paralenu istragu, dok vi ovdje provodite kazneni postupak – obratio se sudskom vijeću Nikola Mandić, branitelj Zorana Mamića.

- Nisam vjerovao da ću doživjeti ovo u svojoj praksi, da će DORH priznati pred licem javnosti kako paralelno vodi istragu! Naš kazneni zakon jasno propisuje dokad traje istraga. Državni odvjetnik više nije istražitelj. Zlouporabom ovlaštenja i institucije Državnog odvjetništva traži se čak i međunarodna pravna pomoć da se pribavi određeni dokaz. Radi se o nezakonitim dokazima – rekao je Janjko Grlić, odvjetnika D. Vrbanovića.

Komentara 8

KO
konoplja
15:02 27.02.2018.

Da li ima još HDZ-ovaca koji brane lopinu Mamića. Tako je i poreznik Pernar na dokumentima iz 2008 stavio OIB firme a svi znamo da je oib dodijeljen tek 2011, očito su te godine bili vidoviti pa su znali koji će OIB staviti isto tako i račun u Erste banci. Svi znamo da su pokrali novce samo prave budale od građana, a još veće ih budale podržavaju. Najbolji mi je argument da Dinamo nikada nije bio bolji nego pod Mamićem, molim vas da me podsjetite što je to Dinamo napravio u Europi?!? Srušio rekord kao momčad sa naviše primljenih golova, hrvatsko prvenstvo neću ni računati pod uspjeh jer svi znamo kako su se osvajala prvenstva.

GU
Gustirna
14:53 27.02.2018.

Bas me zanima tko je suzani naredio da ne prati suđenje za aferu "bankomat"gdje je otkriven kriminal i falsificiranje dokumenata od drugova bajica i cvitana....a jako prati suđenje klasnom neprijatelju partije mamicu...

Avatar superhik74
superhik74
17:39 27.02.2018.

Vjerojatno se teleportirao (kao sto znamo iz "Zvjezdanih staza") i njegov hologram je otvorio racun. Nevjerojatno koja smo mi banana, multimiljunske kradje ali i dalje braca kleptomani Mamic slobodno secu po Hrvatskoj i slobodno putuju po svijetu. Usput se i druze s kraljicom Kolindom s kojom slave njen rodjendan te sinkoparem Horvatincicem kada ovaj ne ubija ljude u prometu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije