Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POSTUPAK

Sud prihvatio žalbu Zdravka Mamića i ukinuo mu presudu!

Sukob Zdravka Mamića i Ive Bege
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
21.02.2018.
u 08:22

Po prethodnoj odluci suda Mamiću je izrečena kazna od 750,00 kuna plus sudski troškovi, a drugookrivljenom Ivi Begi od 375,00 kuna.

Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu Zdravka Mamića pa je ukinuta prvostupanjska presuda da su savjetnik Dinama i Ivo Bego u svečanoj loži na Poljudu remetili javni redi mir te se postupak vraća na ponovo suđenje.

Prema prethodnoj odluci suda, Mamiću je izrečena kazna od 750,00 kuna plus sudski troškovi, a drugookrivljenom Ivi Begi od 375,00 kuna.

Sukob Zdravka Mamića i Ive Bege
1/10

Mamić je, piše Dalmatinski portal, u žalbi istaknuo da su "neposredno prije zakazanog termina bili napadnuti od više maskiranih osoba, no čak i u tom slučaju sudac je ustrajao na provođenju rasprave iako je nije bilo moguće zakonito provesti. Sudac je odbio prijedloge obrane, odbio je konstatirati prigovore na zapisnike zbog čega su napustili raspravu".

Mamić je ukazao sumnju u pristranost suca i predsjednika suda te naveo da su "postojali pravni i stvarni razlozi za prenošenje nadležnosti s obzirom na to da nisu imali mogućnost neometanog pristupa na raspravu bez straha za svoju sigurnost".

U presudi stoji:

"Sud je odbio sve dokaze koje je predložila obrana na okolnosti neadekvatnog osiguranja utakmice, rasporeda sjedenja i o kontinuiranim verbalnim napadima na žalitelja kao i o pokušaju fizičkog napada na njega, a koji svjedoci su trebali svjedočiti i o pogrešno utvrđenoj činjenici da se obraćao nepristojnim gestama vodstvu Hajduka, što je i fizički nemoguće jer se vodstvo nalazilo ispod lože u kojoj je bio."

U ponovnom postupku Mamiću ne može biti izrečena teža kazna od navedenih 750,00 kuna pod pretpostavkom da bude proglašen krivim. Sada bi sud ponovno trebao ispitati Mamića i niz svjedoka pa je upitno koliko će sve to trajati. Sukob Mamića i Bege u loži Poljuda dogodio se prije gotovo četiri godine (22. ožujka 2014.).

Komentara 25

BR
Brestje93
08:40 21.02.2018.

4 godine vec ima od toga i sad se opet treba ispitat svjedoke...pa ovo sudstvo je katastrofa pa nije ni cudo da je drzava u banani...normalna tuca zapravo nije ni nikakva tuca bila i sud traje vec 4 godine a mozda ce i 5 do 6....

Avatar Niškorist
Niškorist
08:51 21.02.2018.

Sudstvo nam je za k... !

DO
donIvan
08:44 21.02.2018.

Ima snimka gdje se vidi da je Bego napao Mamica a ovaj se brani. Treba biti realan, kako je moguce da ja Mamic dobio 750 kn a Bego 375. Da je pravna drzava Bego bi dobio 750 a Mamic bio osloboden. A druga stvar, kakva je to glupa kazna, nekog udaris i dobijes 750 kn. Vozis bez kacige i dobijes 1000. Javni red i mir nam je iz stare Jugoslavije, a kazne izrecene u njemackim markama (tko ne vjeruje neka provjeri na zakon.hr), bitno da se zakon o sigurnosti prometa na cestama mjenja deset puta godisnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije