Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uskok je pokušao nedopušteno utjecati na sud

Prošli tjedan tužitelji su zatražili izuzeće suca Horvatovića u slučaju "kamioni", a to su najavili putem medija prije nego što su predali formalni zahtjev
10. prosinca 2013. u 10:14 11 komentara 13008 prikaza
Ivan Turudić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić odbio je zahtjev Uskoka za izuzećem suca Željka Horvatovića, predsjednika sudskog vijeća u slučaju "kamioni" zbog neosnovanosti zahtjeva, izvijestio je sud na svojim internetskim stranicama.

Uskok je, naime, 3. prosinca zatražio Horvatovićevo izuzeće nakon što je on odbio prijedlog tužitelja za saslušanjem djelatnika Vojne sigurnosno-obavještajne agencije Zlatka Kozolića i Ivana Popovića, zbog tzv. prekluzije, odnosno gubitka prava na predlaganje novih dokaza.

Ksenija Pavić Suđenje za kamione Tužiteljica: Sucu nije važno tko je skrivao i lažirao dokumente

Turudić navodi kako odluku o odbijanju svjedoka nije donio sam Horvatović nego tročlano sudsko vijeće te da je zahtjev tužitelja temeljen na njihovom nezadovoljstvu procesnom odlukom, što nije razlog za izuzećem nego se može koristiti u žalbenom postupku na višem sudu po okončanju ovog postupka.

Predsjednik Županijskog suda nije propustio upozoriti tužitelje da nepotrebno polemiziraju s procesnim odlukama, ali ih je i žestoko kritizirao zbog najavljivanja zahtjeva za izuzećem preko medija. Naime, mediji su namjeru Uskoka objavili dva dana prije nego što je zahtjev predan sudu.

"Način podnošenja zahtjeva za izuzeće koji je bio i medijski najavljen prije nego što je formalno podnesen, ukazuje na pokušaj nedopuštenog utjecaja podnositelja zahtjeva za izuzeće te stvaranje negativne slike o načinu na koji se kazneni postupak vodi, što je također neprihvatljivo", piše u priopćenju predsjednika Županijskog suda.
 

dirljivo
Tuga u obitelji zbog gubitka: Jelena Veljača objavila emotivnu fotku, fanovi izražavaju sućut
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Zir:

    Nazalost sprega Uskoka i medija je svakodnevna, vec godinama, i sto je najgore, svi oni misle da pomazu pravdi i demokraciji, a tonu skupa sve dublje i dublje u mocvaru!!!

  • ameris:

    Medijski najaviti podnošenje zatjeva za izuzećem nije nikakav "pokušaj nedopuštenog utjecaja " već jasna i očigledna opstrukcija cijelog procesa.Naj bolje da toga nije svjestan Predsjednik županijskog suda.

  • abendblatt:

    Vazi li to i za Milanovica, Pusicku grbina i ostale kukurikavce koji su najavili tri tjedna prije zahtjeva za referendum o cirilici da "nece proci", ma u kakvoj mi to zemlji zivimo?, tko vodi ovu zemlju? jadnijeg pravosudja nema nigdje.