Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH POTVRDIO

USKOK istražuje kupnju zemljišta koje je Ostojića stajalo fotelje

veljko ostojić,portal
Marko Mrkonjić/PIXSELL
12.03.2013.
u 15:35

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske za moguće nezakonitosti oko zemljišta u općini Bale saznalo je 14. veljače 2013. Predmet je četiri dana poslije zaprimio i USKOK

USKOK je moguće nezakonitosti oko kupoprodaje zemljišta u Balama, koje je IDS-ova ministra Veljka Ostojića stajalo ministarske fotelje, počeo istraživati 18. veljače 2013., odnosno na dan kada mu je predmet i dodijeljen, priopćilo je Državno odvjetništvo RH.

– Državno odvjetništvo Republike Hrvatske za moguće nezakonitosti oko zemljišta u općini Bale saznalo je 14. veljače 2013. godine, kada nam se obratio novinar Hrvatske televizije Dražen Majić s upitom što se poduzima u svezi navodnih nezakonitih radnji tada još aktualnog ministra turizma Veljka Ostojića i članova njegove obitelji. Uz upit nam je dostavio preslik članka koji je objavljen u Glasu Istre 15. studenog 2005. u kojem je ukazao na nezakonitosti u svezi kupnje poljoprivrednog zemljišta u Općini Bale, kao i dokumentaciju (kupoprodajni ugovor). Nakon toga Državno odvjetništvo Republike Hrvatske izvršilo je provjere i utvrdilo da je Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola, sredinom 2011. godine, zaprimilo izvješće policije u vezi s prenamjenom navedenog zemljišta. Po primitku tog izvješća, Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Poli 27. svibnja 2011. održalo je sastanak s policijom na kojem je zatraženo provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega je policija u više navrata od 9. kolovoza 2011. do 24. travnja 2012. dostavila više izvješća o svojim istraživanjima – navodi Državno odvjetništvo.

Nakon primitka tih izvješća Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola, radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica, nastavilo je pribavljati drugu dokumentaciju, kao i povijesne izvatke iz zemljišnih knjiga.

– Kako su provedene provjere ukazale da se radi o složenom predmetu, tako je 18. veljače 2013. odlučeno da će daljnji rad u predmetu preuzeti Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), tim više što su do tada utvrđene činjenice ukazivale na njegovu moguću nadležnost. Odmah po primitku predmeta, USKOK je započeo s provođenjem istraživanja tijekom kojih je već 21. veljače 2013. ispitan prvi svjedok, a 26. veljače 2013. u Puli su provedene dokazne radnje ispitivanja bivših vlasnika zemljišta i drugih svjedoka. Dakle, predmet je Županijskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola zaprimljen sredinom 2011. godine, a u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta 18. veljače 2013. Nakon svih radnji koje je provelo Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola i koje sada provodi USKOK, bit će donijeta odluka o kojoj će javnost biti pravovremeno obaviještena – napominju u Državnom odvjetništvu.

>>Veljko Ostojić: Ponavljam, nisam učinio ništa protuzakonito

Komentara 18

TO
Toni50
20:45 12.03.2013.

Sreča je da netko iz USKOK-a čita novine i tako sve sazna ... Nikada im nije dosadno čim nešto načuju bace se na posao !

YO
yocko
16:18 12.03.2013.

Pobrati im treba najprije onaj sav novac koji su hapili, pa neka onda godinama vode bitku,

KA
Kajveliš
21:23 12.03.2013.

Gdje je taj uskok i ostali organi bili do sad???..Koga štite i zašto..I to je pravna država??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije