Naslovnica Vijesti Hrvatska

Usavršavanje u poljoprivredi i obnova Opće bolnice u Požegi

Poljoprivredna-prehrambena škola u Požegi je s Požeško-slavonskom županijom pokrenula projekt ‘Razvojni plan Panonika – Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi’. Njime škola nastoji unaprijediti svoje metode podučavanja i u postojeći program uvesti podučavanje koje je više orijentirano na praksu kroz modifikaciju postojećeg ili razvoj novog kurikuluma.
17. svibnja 2019. u 16:12 235 prikaza
Požeško-slavonska županija
Pogledajte galeriju 1/3

Centar Panonika će do izvrsnosti dolaziti u suradnji sa Srednjom školom Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Ekonomskom školom Požega, a potpisani su i u ugovori Obrtničkom i Gospodarskom komorom. Korisnici Centra stjecat će najsuvremenija primjenjiva praktična znanja u području poljoprivrede koja utječu na tehničko-tehnološki razvoj poljoprivredne proizvodnje, opću konkurentnost poljoprivrednih gospodarstava, razvoj ekološke proizvodnje, kontinentalni agroturizam i ruralni razvoj.

Centar će provoditi programe usavršavanja i osposobljavanja za odrasle polaznike kao što su povrtlar, sakupljač i uzgajivač ljekovitog bilja, pčelar, uzgajivač cvijeća, voćar, vinogradar, sakupljač i uzgajivač gljiva, prerađivač voća i povrća, agrotehničar, agroturistički menadžer, poduzetništvo u poljoprivredi i sl.

Požeško-slavonska županija | Autor :

Predviđena ukupna investicija ulaganja iznosi oko 65 milijuna kuna, a osim za unapređenje znanja i vještina, obuhvaća i modernizaciju opreme i infrastrukture u školama i đačkom domu Požega. Drugi veliki projekt koji čeka Požeško-slavonsku županiju je energetska obnova zgrade Opće županijske bolnice u Požegi.

Bolnica je projekt na EU fondove prijavila u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Požeško-slavonske županija – Panora u siječnju 2018. godine, a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je već u listopadu.

Požeško-slavonska županija | Autor :

Projektom će se obnoviti tri zgrade koje su međusobno povezane hodnicima te zgrada patologije. Nakon izvedenih radova ostvarit će se ušteda toplinske energije od 67%, a zgrada će iz energetskog razreda F prijeći u energetski razred B. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 21 milijun kuna, dok se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira gotovo 13 milijuna kuna. Ovo je financijski najvrjedniji projekt na području Županije, no njegova snaga nije samo u ukupnom iznosu. Nakon završetka bolnica će ušteđena sredstva moći uložiti u povećanje kvalitete usluga i usmjeriti ih na svoje krajnje korisnike i njihovu dobrobit. Rok za provedbu projekta je 24 mjeseca, a početak radova očekuje se na proljeće.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija
 

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”