Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uručeni ugovori 'teški' 13,3 milijuna bespovratnih kuna za SMŽ iz programa ruralnog razvoja

Također, dodijeljen je Ugovor u vrijednosti potpore od 2,7 milijuna kuna PROMES CVANCIGER D.O.O., koji će jednako toliko sredstava dodatno uložiti u svoj projekt - opremanje objekta za klanje životinja i preradu mesa te nabavku gospodarskih vozila.
01. travnja 2021. u 13:48 0 komentara 500 prikaza
Uručeni ugovor bespovratnih kuna za SMŽ
Foto: Večernji list
Pogledajte galeriju 1/3

Dodijeljeno je 12 novih ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja za projekte Sisačko-moslavačke županije. Putem dodijeljenih ugovora odobrena je ukupna vrijednost potpora od 13,3 milijuna kuna, pri čemu ukupna vrijednost investicija u Sisačko-moslavačko županiju putem ovih projekata iznosi 15 milijuna kuna.

Slavonski Brod: Ministrica Tramišak uručila ugovore jedinicama lokalne samouprave ODRŽIVI RAZVOJ Ministrica Tramišak uručila 30 ugovora vrijednih više od 8 milijuna kuna

Tako će jedan ugovor omogućiti ugradnju fotonaponske ćelije pomoću koje će obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo proizvoditi električnu energiju te će navedenom investicijom zadovoljiti 95% potrebe za električnom energijom. Tri OPG-a će dodijeljenim sredstvima razvijati nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, putem dodijeljenih potpora u Sisačko-moslavačkoj županiji uredit će se Tenina staza u općini Lipovljani, poučna staza „Crkveni jarak" na Moslavačkoj gori, edukativna promatračnica Lovča, poučno-rekreativna staza park šume Djed i edukativna šumska staza Utolica te će se rekonstruirati traktorski putevi u šumske ceste u većem šumskom kompleksu Pleterac  te u privatnim šumama "Novi Sisak-Sunja".

Također, dodijeljen je Ugovor u vrijednosti potpore od 2,7 milijuna kuna PROMES CVANCIGER D.O.O., koji će jednako toliko sredstava dodatno uložiti u svoj projekt - opremanje objekta za klanje životinja i preradu mesa te nabavku gospodarskih vozila.

Vođinci: Ministri Vučković i Banožić na otvorenju dječjeg vrtića Mladost MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE Isplata 2,3 mlrd. kuna potpora poljoprivrednicima

"Veliko mi je zadovoljstvo upravo ovdje u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je mnogo pretrpjela posljednjih mjeseci, uručiti ugovore o financiranju projekata iz Programa ruralnog razvoja, koji će omogućiti nova vrijedna ulaganja te ubrzati razvoj ruralnih područja i rast poljoprivredne proizvodnje na potresom pogođenim područjima. Ukupno je do sada  iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno gotovo 877 milijuna kuna putem nešto više od 16.400 ugovora. Pred nama u novoj financijskoj perspektivi je gotovo 5 milijardi eura namijenjenih ulaganjima u hrvatsku poljoprivredu te se veselim sljedećoj ovakvoj prilici, dodjeli potpora za realizaciju novih ambicioznih poljoprivrednih projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji“, istaknuo je u Sisku državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak prilikom dodjele ugovora.

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.