Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Isplata 2,3 mlrd. kuna potpora poljoprivrednicima

Poljoprivrednici koji su, pored redovnih, prijavili zaštićene račune, dobit će do 50 tisuća kuna na zaštićeni račun, a ostali iznos na redovni račun.
16. veljače 2021. u 07:00 3 komentara 439 prikaza
Vođinci: Ministri Vučković i Banožić na otvorenju dječjeg vrtića Mladost
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Počela je isplata prve rate izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja na račune više od 100.000 poljoprivrednika u ukupnom iznosu od gotovo 2,3 milijardi kuna, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Šibenik: Umirovljenici u redovima čekaju isplatu mirovina SVE SKUPLJE DO VLASTITA NOVCA Banke masovno dižu naknade za podizanje ‘keša’ na šalterima

Riječ je o isplatama za zeleno plaćanje, Mjeru 13 te se, sukladno dinamici odobravanja, nastavlja isplata za osnovno i preraspodijeljeno plaćanje, plaćanje za mlade poljoprivrednike, proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće, povrće, šećernu repu i krmno-proteinske usjeve te potpore male vrijednosti za duhan, maslinovo ulje, rasplodne krmače, mliječne krave, očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara.

Isto tako i za Mjeru 10.1.9., ističu, uz napomenu kako su isplate počele dva dana prije najavljenog roka, a kroz sve oblike navedenih mjera ove će se godine isplatiti ukupno 4,1 mlrd. kuna. Prije isplate provest će se prijeboj potpora s poreznim dugom, ali samo na iznosima izravnih plaćanja koji se financiraju iz proračuna RH.

Poljoprivrednici koji su, pored redovnih, prijavili zaštićene račune, dobit će do 50 tisuća kuna na zaštićeni račun, a ostali iznos na redovni račun.

Vlasnicima stoke koji imaju prijavljen poseban račun Ministarstva poljoprivrede provest će se isplata na zaštićeni račun dodatnog iznosa potrebnog za brigu o stoci. U ožujku i travnju kreće isplata potpora za mjere: Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene (Mjera 10), Dobrobit životinja (14), Ekološki uzgoj (11) te Proizvodno vezana potpora za tov junadi

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Iluzija
Muškarac ili žena? Ono što prvo vidite na ilustraciji otkriva koja vam je strana mozga 'jača'
Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati
 • Deleted user:

  nemojte zaboraviti isplatiti potpore krimosima obitelji gudelj luke iz osijeka i selaca đakovackih...treba im novac za kupovinu auta i stanova . a duzni su svakome tko je imao pisla s njima.....

 • Hrabraja:

  Biti će novih BMWa, pa ispaćujte poticaje po proizvodnji. Ups onda pola pogodnih ne bi poticaje dobivalo

 • Avatar neugodan
  neugodan:

  Koja je to pljacka!!! Pogotovi ovi s eko nasadima i pasnjacima!!! Siva zona veca i od brodogradilista...Poticaji trebaju ici iskljucivo prema prodaji kao povrat poreza. Tako da svi opgi moraju biti u sustavu pdva!!! Tek tada bu reda.