Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
meksiko

Uragan Patricia prouzročio manje štete nego se mislilo

meksiko
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
24.10.2015.
u 08:46

U nekoliko sati oluja se pretvorila u najsnažniji uragan u povijesti s vjetrom koji je dosegao 325 kilometra na sat zbog čega se strahovalo od katastrofe velikih razmjera u trenutku dodira s meksičkim teritorijem

Uragan Patricia koji je pogodio pacifičku obalu Meksika, a bio je najavljen kao najsnažniji u povijesti, prouzročio je "manju" štetu nego što je bilo predviđeno, izjavio je u petak navečer meksički predsjednik Enrique Pena Nieto, a agencije prenose u subotu ujutro da je oslabio na kategoriju 2.

 - Prve informacije potvrđuju da je šteta manja od one koja se očekuje od uragana takve jačine. Nužno je, međutim, da stanovništvo ostane u skloništima,  izjavio je Pena Nieto i dodao kako se Meksikanci 'još ne mogu opustiti'.

U nekoliko sati oluja se pretvorila u najsnažniji uragan u povijesti s vjetrom koji je dosegao 325 kilometra na sat zbog čega se strahovalo od katastrofe velikih razmjera u trenutku dodira s meksičkim teritorijem.

Iako je ostao u kategoriji 5, uragan Patricia izgubio je na snazi dosegavši meksičku obalu s vjetrom jačine 270 kilometara na sat.

Agencija Reuters u subotu ujutro javila je da je uragan oslabio na oluju kategorije 2 u Meksiku. 

Podsjetimo, ova oluja uspoređivala se s tajfunom Haiyan koji je na Filipinima 2013. godine ubio 6.300 ljudi, navodi Svjetska meteorološka organizacija.

Izvanredno stanje proglašeno je u tri državi, a na području koje je trebao pogoditi uragan živi oko 400.000 ljudi. 

>> Meksiko očekuje najjaču oluju ikad

Ključne riječi

Komentara 4

DA
dangebandi
08:53 24.10.2015.

A ništa, ponovit kad su razočarani

DU
Deleted user
11:22 24.10.2015.

a hrvatsku več 4 godine hara uragan kukurikavci

DA
damocles
16:44 24.10.2015.

onima sto daju imena vjetrovima ili olujama je potrebna psiholoska pomoc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije