Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahladnjenje i na obali

Upozorenje za Hrvatsku: Na Jadran stiže olujno nevrijeme, moguće i pijavice

grmljavina, nevrijeme
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
09.07.2019.
u 13:37

Do pogoršanja vremena doći će noćas i sutra ujutro pa će i stanovnici na obali, ali i brojni turisti, osjetiti zahladnjenje

Europski sustav za prognoziranje oluja ESTOFEX oglasio je alarm drugog stupnja za područje Jadrana, Gorskog kotara i Like, gdje su moguća olujna nevremena s kišom, vjetrom i pijavicama.

Do pogoršanja vremena doći će noćas i sutra ujutro pa će i stanovnici na obali, ali i brojni turisti, osjetiti zahladnjenje.

Foto: FIBA/Screenshot

I meteoalarm je za sutra za cijelu jadransku obalu izdao narančasto upozorenje zbog jakog vjetra, a u unutrašnjosti Dalmacije padat će obilna kiša. Upozorenje su izdali i za danas.

U kninskoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji najavljuju se grmljavinska nevremena s obilnom kišom i jakim vjetrom. Moguće su i pijavice, a udari vjetra bit će do 95 kilometara na sat.

Foto: FIBA/Screenshot

Prema prognozi DHMZ-a, sutra će biti promjenljivo i nestabilno, osobito na Jadranu i uz njega. Jačih pljuskova pa i grmljavinskih nevremena bit će ponajprije u Dalmaciji, dok će se tijekom dana u središnjim i istočnim predjelima, potom i na sjevernom Jadranu postupno razvedravati.

Zapuhat će slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu bura, umjerena i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu od 18 do 22. Najviša dnevna većinom između 23 i 27 °C.

Komentara 4

Avatar Asterix
Asterix
15:02 09.07.2019.

Jaka je riječ zahladnjenje, zvuči slično kao njonjo.

Avatar bolzatelad
bolzatelad
14:29 09.07.2019.

Upozorenje za Hrvatsku: Na Jadran stiže olujno nevrijeme, moguće i pijavice a red, rad, poštenje, pamet i logika još ne stižu ili je moguće da su pobjegli za Irsku.

HE
Heroa
17:36 09.07.2019.

"... pa će i stanovnici na obali, ali i brojni turisti, osjetiti zahladnjenje..." A zašto turisti ne bi? 🙃

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije