Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Sisku tuča

VIDEO Grom u Zagrebu zapalio krov kuće, ozlijeđena jedna osoba

Nevrijeme u Sisku
Foto: Danijel Prerad
1/50
22.06.2019.
u 20:51

Fotografije i videa nevremena šaljite nam na mail: javi@vecernji.net

Hrvatsku za vikend proživljava promjenjivo vrijeme, djelomice sunčano uz naoblaku, povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom, većinom u drugom dijelu dana, kasno poslijepodne i navečer u subotu. Nevrijeme je već zahvatilo Sloveniju, iza 15 sati stiglo je i do Zagreba, a razvoj oluje pratite uživo OVDJE

Stiglo je i grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim pljuskom i jakim vjetrom, a moguća je i tuča pogotovo u osječkom, zagrebačko, karlovačkom i riječkom području, javlja DHMZ.

Nevrijeme praćeno tučom veličine lješnjaka zahvatilo je sisačko područje oko 16:15 sati. Jednosatno olujno nevrijeme i obilna kiša u Sisku u subotu navečer napravili su veliku štetu - vjetar je rušio drveće, a voda je stvorila probleme u dva podvožnjaka i prodrla je u nekoliko podrumskih stanova.

Oluja je u Rimskoj i Lađarskoj ulici, te na sisačkoj Šetnici uz Kupu iščupala nekoliko stoljetnih kestena i lipa zajedno s korijenjem. Pritom su stradale terase ugostiteljskih objekata, a oštećeno je i nekoliko automobila. Od udara groma nekoliko je golemih stabala raskoljeno.

Osim stabala i granja na kolnicima, goleme je probleme u prometu činila i voda ispod dva željeznička podvožnjaka, pa se prilaz u središte grada odvijao obilazno.

Voda je prodrla i u nekoliko suterenskih stanova. Pola sata nakon oluje, dežurne ekipe sisačkog Komunalca s mehanizacijom pristupile su raščišćavanju ulica.

Zagreb je tijekom poslijepodneva zahvatilo olujno nevrijeme s grmljavinom i jakim pljuskom.

Nevrijeme u Sisku
1/17

"Prema zaprimljenoj informaciji od Vatrogasnog operativnog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, tijekom današnjeg dana između 15 i 19 sati izvršeno je više vatrogasnih intervencija zbog nevremena na širem zagrebačkom području. Zabilježeno je 14 intervencija od strane Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i 20 intervencija dobrovoljnih vatrogasnih društava uslijed saniranja oborenih stabala i ispumpavanja podruma. U naselju Retkovec, jednoj osobi koja je bila ozlijeđena u požaru krova kuće uslijed udara groma, pružena je medicinska pomoć od strane djelatnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. Na području Susedgrada, u blizini kućnog broja Žlebec 15, saniran je oštećeni naponski kabel od strane vatrogasaca i djelatnika HEP-a", večeras je izvijestio Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Na stranici European Storm Forecas Experiment, koja prognozira vjerojatnost i jačinu oluje, za jedan dio područja Hrvatske označen je nivo 3 što označava 15 posto šanse za izrazito jaku oluju. 

U središnjim predjelima uz promjenljivu naoblaku može mjestimice pasti kiša i prijepodne, no prema kraju dana jaki će pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno i tučom te prolazno vrlo jakim vjetrom, biti nezaobilazni.

Foto: DHMZ/Screenshot

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu također vrlo nestabilno te od jutra oblačnije, a kako će dan odmicati, mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina bit će češći. Temperatura zraka bit će samo za koji stupanj niža, prognoza je DHMZ-a. 

Vjetar većinom slab, a na Jadranu umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 26 i 31 °C, u Dalmaciji i malo viša.

 

Komentara 25

Avatar bluffer
bluffer
17:47 22.06.2019.

tko u brezovici drzi kisobran maloljetnom predsjedniku boracke organizacije?

DU
Deleted user
15:53 22.06.2019.

Evo kod mene dvadeset kilometara jugozapadno od Zagreba bilo je prestrašno! Prvo slabija kiša pa malo jača i sada se razvedrava.

Avatar scubacro
scubacro
17:11 22.06.2019.

...treba zvat muriju, ako bude jako padalo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije