Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Navečer moguće grmljavinsko nevrijeme, idućih dana malo manje vruće

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.07.2019.
u 13:55

Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 31 i 36 °C.

Na sjeverozapadu i u gorju Hrvatske lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina u večernjim satima kao i u noći na srijedu.

U unutrašnjosti će poslijepodne zapuhati umjeren sjeveroistočnjak. Na Jadranu uglavnom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu navečer će okrenuti na mjestimice jaku buru. 

Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 31 i 36 °C.

Prema meteoalarmu grmljavinsko nevrijeme prijeti regijama Zagreb, Karlovac i Gospić te je proglašen žuti meteoalarm.

Za ostale regije žuti alarm vrijedi za vrlo visoke temperature.

Sutra promjenljiva naoblaka

Sutra će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano i danju manje vruće, a mjestimice uz promjenljivu naoblaku može pasti malo kiše ili poneki pljusak. 

Na Jadranu i dalje vruće i sunčano, dok na sjevernom dijelu poslijepodne može biti lokalnog razvoja oblaka i pokojeg pljuska. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. 

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura koja će sredinom dana prolazno oslabjeti, a duž ostatka obale uglavnom umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 16 do 22, duž obale između 20 i 25. Najviša dnevna uglavnom između 27 i 31 u unutrašnjosti, na moru od 31 do 35 °C.

Manje vruće

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano i danju malo manje vruće. Uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno može biti pljuskova, osobito na zapadu, u noći na srijedu te ponovno u četvrtak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. 

Na Jadranu idućih dana sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće, uz tople noći, osobito na jugu. Na sjevernom dijelu u noći na srijedu te u četvrtak lokalno može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a u srijedu na sjevernom dijelu umjerena i jaka bura koja će u četvrtak oslabjeti. 

Dakle, od sutra na kopnu malo manje vruće. Na Jadranu do sredine tjedna bez veće promjene, a zatim će i ondje malo osvježiti, javlja HRT.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije