Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez

Upozorili vozače: Na zagrebačkoj obilaznici kolona hodočasnika

obilaznica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
02.09.2017.
u 10:07

Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) pozvali su vozače u subotu ujutro na pojačan oprez na zagrebačkoj obilaznici (A3)

Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) pozvali su vozače jutros na pojačan oprez na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Popovec u smjeru Varaždina gdje se od 07,30 sati kretala duža kolona hodočasnika pješaka. Upozorenje je u međuvremenu prestalo.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila, ističe HAK.

U ponedjeljak, 4. rujna, počinje nova školska godina zbog čega će u prometu sudjelovati i veliki broj djece. 

Vozače iz HAK-a pozivaju na pojačan oprez u blizini škola i vrtića te ih podsjećaju da je u toj zoni brzina vožnje ograničena na 40 km/h. Roditeljima savjetujemo da prije polaska u školu, osobito učenicima nižih razreda ponove najvažnije prometne propise (prijelaz pješačkog prijelaza, prijelaz semaforiziranih i nesemaforiziranih raskrižja...) koji su važni za njihov put od kuće do škole. Korisno je na školske torbe staviti reflektirajuće dijelove kako bi ih vozači za vrijeme kasnijih poslijepodnevnih i večernjih sati lakše uočili, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti.

Djecu podsjećamo da hodaju pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako su u grupi neka hodaju u koloni - jedan iza drugoga, a cestu prelaze samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, no neka pričekaju da se vozila zaustave, upućuju iz HAK-a.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) moguća je vožnja u kolonama i kratkotrajni zastoji posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa. Korisnicima savjetujemo da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Republike Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.


 

Komentara 29

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
09:44 02.09.2017.

Zar nije zabranjeno pješacima na brzoj, auto cesti? Nevjerojatno!!!! Što policija radi?

Avatar megatronman
megatronman
12:00 02.09.2017.

Bosi po trnju i vrućem asfaltu. Fino i slatko.

Avatar Milokliz
Milokliz
09:39 02.09.2017.

Spoj 21. stoljeća i srednjeg vijeka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije