Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKE TEMPERATURE

Upozorenja AccuWeathera za Balkan: 'Opasni toplinski valovi bit će glavni problem'

Foto: AccuWeather
1/4
11.05.2017.
u 14:26

Nakon naglih hladnoća i mrazova tijekom proljeća, usjevi bi mogli pretrpjeti još mnogo štete zbog nedostatka kiše i intenzivne topline tijekom ljeta

Dugotrajna toplina, uključujući nekoliko opasnih toplinskih valova, bit će glavni problem diljem južne i istočne Europe tijekom ovog ljeta, stoji u dugoročnoj prognozi AccuWeathera.

S druge strane, diljem Velike Britanije i Irske predviđa se izostanak trajne topline. Između ovih područja niz grmljavinskih oluja protezat će se od Francuske do Poljske i Češke. 

Dugo, vruće ljeto s produljenim razdobljima iznadprosječne do ekstremne topline, obuhvatit će područje od Italije do Balkanskog poluotoka. Opasni toplinski valovi očekuju se u srpnju i kolovozu, a temperature od 32°C bit će uobičajene tijekom ljeta. 

Zbog ovakvog vremena očekuje se limitirana količina kiše u istočnoj Europi, što će povećati rizik od sušnih uvjeta unatoč obilnim oborinama od siječnja do travnja.

Nakon naglih hladnoća i mraza tijekom proljeća, usjevi bi mogli pretrpjeti još mnogo štete zbog nedostatka kiše i intenzivne topline tijekom ljeta.

Komentara 17

TR
truba
15:09 11.05.2017.

Lakše naći metar hlada nego metar drva!

JP
josip.pivar11
15:05 11.05.2017.

Velika novost: u srpnju i kolovozu bit će vruće. Dobro da neće padati i snijeg jer tko bi po vrućini čistio snijeg.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
17:07 11.05.2017.

Jesmo i mi u Hrvatskoj na tom Balkanu ? Gdje su točno granice tog Balkana i jel i Grčka Balkan ? Zanimaju me zemljopisne granice a ne mentalne jer što se njih tiće tu sam siguran da smo dio tog famoznog Balkana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije