Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLINSKI VAL

Upaljeni crveni alarmi: Temperatura u Dubrovniku preko noći nije pala ispod 30 °C

Vrućine na splitskim ulicama
Zvonimir Barisin/PIXSELL
22.08.2023.
u 07:59

Vjetar na kopnu većinom slab, duž obale ujutro slaba i umjerena bura, a poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 32 do 37 °C.

Čak 31 Celzijev stupanj zabilježen je jutros u šest sati u Dubrovniku gdje se kroz noć temperatura nije spuštala ispod 30 stupnjeva. Vruće je i u Splitu gdje je na mjernoj postaji Marjan jutros izmjereno 29 stupnjeva. U Prevlaci je zabilježeno 29,9, a u Pločama 28,5 stupnjeva.

Danas će biti sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Vjetar na kopnu većinom slab, duž obale ujutro slaba i umjerena bura, a poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 32 do 37 °C.

Zbog iznimno visokih temperatura upaljen je crveni meteoalarm za cijelu Jadransku obalu

VEZANI ČLANCI

Upozorenje zbog toplinskog vala

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je u ponedjeljak upozorenje na toplinske valove idućih dana širom Hrvatske, koji mogu djelovati na zdravlje, stoga iz hitne medicinske službe apeliraju na građane da se drže uputa za zaštitu od sunca. Zbog velikih vrućina koje posljednjih dana dosežu visokih 35, 36 stupnjeva u hladu s osjetom 39, 40, sve je više poziva županijskom Zavodu za Hitnu medicinu u Splitu koji bilježi veliki broj intervencija.

Visoke temperature potiču iscrpljenost te su tijekom današnjeg jutra i prijepodneva u Zagrebu zabilježena dva kolapsa na radnim mjestima, doznaje se u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo.

Foto: DHMZ

"U Splitu imamo veliki broj intervencija, a time i pacijenata koji samostalno dolaze na hitnu ili im se pak pomoć pruža na terenu", doznaje se od dr. Jakova Aranze. Najčešće se javljaju pacijenti kod kojih je došlo do pogoršanja osnovne bolesti, a to su kronični bolesnici koji pate od srčanih bolesti, visokog tlaka ili dijabetesa. Više pročitajte OVDJE.

VIDEO Oluja Hilary uzrokovala brojne poplave i štete u južnoj Kaliforniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije