Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje vrućina

Upaljen meteoalarm za dijelove zemlje. Moguće je jako nevrijeme uz tuču

Vrijeme
Foto: PIXSELL/DHMZ
1/4
25.06.2021.
u 08:34

Popuštanje toplinskog vala bit će izraženije na kopnu, počevši od danas kada se povećava i vjerojatnost za lokalno izražene pljuskove, posebice u sjevernim kopnenim krajevima

Nakon četvrtka, kada je bio vrhunac toplinskog vala, danas se očekuje da vrućina popusti. Bit će pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku, ponajprije u Dalmaciji, gdje može biti i povećane naoblake. U drugom dijelu dana, uglavnom u unutrašnjosti, lokalno će biti pljuskova s grmljavinom koji mogu biti izraženiji, osobito navečer i u noći u sjeverozapadnim i istočnim predjelima. Najviša dnevna temperatura većinom između 29 i 34°C.

DHMZ izdao je upozorenje za nekoliko hrvatskih regija. Za osječku regiju izdano je narančasto upozorenje. Moguće je jako grmljavinsko nevrijeme popraćeno tučom. I na području Zagrebačke regije moguće je jako nevrijeme praćeno grmljavinom. Zbog velikih vrućina u narančastom su i splitska i dubrovačka regija. 

Foto: DHMZ

Kako javlja HRT, petak i vikend i dalje većinom su sunčani i vrući, no temperatura, i noćna i dnevna, ipak će se u subotu i nedjelju neznatno sniziti s promjenom strujanja – zapuhat će bura i sjeverozapadnjak, većinom umjereni, no gdjegdje mogu biti i umjereno jaki.

Popuštanje toplinskog vala bit će izraženije na kopnu, počevši od petka, kada se povećava i vjerojatnost za lokalno izražene pljuskove, posebice u sjevernim kopnenim krajevima. Za vikend više neće biti opasnosti od toplinskog vala, no i dalje će u mnogim predjelima uz prevladavajuće sunčano vrijeme biti vruće, ali u subotu i dalje nestabilno. Toplinski val koji je obilježio ovaj tjedan završit će u petak, no i dalje će u mnogim predjelima biti vruće, čemu se treba nastaviti prilagođavati.

 

Komentara 5

BI
billynik
12:07 25.06.2021.

A gdje je bio taj vaš toplinski val, 30 i koji stupanj je u našim krajevima normalna temperatura za ljetne mjesece, ne znam odakle dolaze noovinari večernjaka i njihovi toplinski udari.

AU
austrougarskigeneral
09:50 25.06.2021.

kad je u sibiru prevruce kamoli nece ovdje ceka nas još jedan toplinski val.

LI
LijeviDesničar
17:56 25.06.2021.

Ja nisam ni vidio ni čuo nikakav alarm ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije