Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastavljanje vlade
Povratak na članak

Uoči trećeg kruga konzultacija predsjednica će sazvati ustavne stručnjake

Predsjednica je poručila da neće dozvoliti nikakve pritiske, što je išlo i lijevom i desnom bloku, te da će se čvrsto držati Ustava i ustavne odredbe prema kojoj mandat dobiva samo onaj koji uživa potporu većine svih izabranih zastupnika.

Komentari 64

MR
MrkiMedo
10:05 08.12.2015.

Predsjednica za sada bez greške!

VL
MS
mare_split
10:14 08.12.2015.

Predsjednice, sve po zakonu prema neophodnim istragama, jer radi se o gomili podvala iza kojih se krije pokušaj prikrivanja velikog kriminala i veleizdaje! Hrvati su s vama kao i '90-tih s pok. F.T.! Ne mogu nas uništiti!

VL
DR
drugPlenky
10:19 08.12.2015.

Novi Nacional piše: Rašković na Pantovčaku: ‘REKLI SU MI – POTPIŠI ZA SDP ILI ĆE TI MILANOVIĆ SKINUTI GLAVU’

VL
BI
bigstar
10:24 08.12.2015.

Predsjednica je najbolje sto se ovoj drzavi moglo dogoditi...samo naprijed Predsjednice po mislhenje Ustavnog suda jer ljevicarski mediji i sdp koji pod svaku cijenu z cine sve da izazovu nerede u svakom smislu.

VL
BU
Bulaba
10:22 08.12.2015.

"Prgomet je pak rekao da će svi članovi Hrida po načelu jedan čovjek jedan glas odlučivati kojoj će se strani prikloniti. "...sreća da ih je u toj stranci troje, dakle neparan broj, pa će vjerojatno sigurno izglasati potpisivanje za ludog Zoku.

VL
KO
Korisniche
10:20 08.12.2015.

zanimljivo koliko se pažnje daje ovim glupostima a u pozadini jedni te isti pljačkaju novac poreznih obveznika dok dorh i porezna je pod kontrolom istih...slučaj od jučer napada na Ljubasa otkriva ljude koji su u pozadini slučaja Elektropromet iz samog državnog vrha upleteni u nikad procesuirani! "No, imena Ljubasa i Mavre radnicima Elektroprometa 2006. godine nisu još ništa značila. Probleme im je tada zadavao Juro Bajić, bliski prijatelj Slavka Linića. U koalicijskoj vladi Ivice Račana Bajić je bio pomoćnik ministra financija Mate Crkvenca, a istovremeno je sjedio u nadzornim odborima Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta. Za Bajićevim menadžerskim uslugama potrebu je imala i aktualna vlast. Najprije ga je Linić želio postaviti u upravu HŽ-a, što je Bajić odbio, te je 2012. kratkotrajno sjedio u upravi HAC-a, prije nego je izletio u sklopu čistke Linićevih i Čačićevih kadrova iz te firme, a koju je proveo ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. Mjesto za Bajića ipak je pronađeno u još jednoj državnoj firmi, Pružne građevine d.o.o., u kojoj je 2013. postao član nadzornog odbora. Bajića je u Elektropromet za člana uprave 2005. godine doveo bivši šef uprave Dragutin Kos, navodno upravo na Linićevu preporuku. Vrlo brzo je shvatio da mu je to bila velika greška. U veljači 2006. godine Kos je Bajiću i Ivanu Sundjiju, također članu uprave, uručio izvanredne otkaze. Ujedno je protiv obojice podnio kaznenu prijavu zbog nesavjesnog poslovanja, sklapanja štetnih ugovora i zlouporabe položaja i ovlasti. "

VL
US
upravo-si-poducen
10:46 08.12.2015.

Vrlo je sve jednostavno. 70% ljudi je reklo ne želimo Kukurikavce na vlasti. Treba poštivati građane. Dakle, treba MOST to uzeti u obzir i s HDZom napraviti Vladu.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
10:43 08.12.2015.

posvadile se komunjare ...heeheheh nema tu kruha bez pravih Hrvata iz zapadne dijaspore....

VL
ST
strpljenspasen
10:25 08.12.2015.

Most je kao most na neretvi ili most na rijeci kwai .....locirati,uhititi i zatvoriti zokia sazant tko curi informacije alli sve mi ovo smrdi na bradonji i sasu juniora ...iz toga tabora sve dolazi ako cemo o podzemlju ...predsjednice uzmite uzde i napravite reda dosta kokosareja ....raspisati nove izbore da se ne dolzai do pokusaja lova mutnome ..prebojiti svaki glas...zoki i grbin tumace ustav oni kao nece dozvoliti ulazak u sabor hehe zivi bili pa vidjeli ....obadvojcu u remetinac!!

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
10:44 08.12.2015.

triba ovu cijelu politicku mafiju strpat u zatvor ,dovest postene Hrvate iz zapadne dijaspore i predat im HR u ruke...ovi vasi UDBASI vas ubise..ehehheheh

VL
Avatar ante_djakovo
ante_djakovo
10:50 08.12.2015.

Predsjednica po Ustavo ima pravo raspisati nove izbore ako nitko nema parlamentarnu vecinu.Ako bi se pristavi i crveni kmeri tomu suprostavili,predsjednica kao vrhovni zapovjednik OS RH ima pravo poslati vojsku na one koji pripremaju drzavni udar.Kad mogu Francuzi radi terorizma,zasto ne bi Hrvati zbog politickog terorizma rupicastog neokomuniste,pobjegulje i niskoristi.

VL
AN
Anamarija10
10:44 08.12.2015.

Milanče mućka i kombinira, te bi sabor na 5 minuta, te bi svoju vladu koja nas je usrećila još 4 godine, jer nam je dobro i ovako.... Dobro je njemu i njegovim podanicima. Nama nije. Zato imamo hvala Bogu Kolindu koja će mu stati na put. Tko do sada nije znao sada zna. Milanče je jako opasan.

VL
DI
dino85
12:20 08.12.2015.

Konacno daje predsjednica docekala svojih pet minuta, a sad nema nazad samo naprijed i pametno. Pojedinci neka samo tumace ustav po vlastitoj volji, jedina legalna i od naroda izabrana vlast je Predsjednica, sve ostalo je na "ledu" odnosno na cekanju u doglednon vrijeme. Nadajmo se da ce sve proteci u demokratskom duhu, ipak smo mi Europa.

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:47 08.12.2015.

Hm, kad tri dana ne dođeš na posao, ili se nekom ne sviđa tvoj brk, dobiješ otkaz u roku keks. Ovdje se možeš za je ba vati sa državom kako god ti paše i za to vrijeme te voze u skupim autima, maze, paze, titraju ti jaja. Čak je i onaj ridikul Petrina u 90% svojih laprdanija u pravu, iako je samo strojar koji je gulio službu u strojarnici ruzinavog broda za prijevoz banana. Dakle, ako svi građani i tu i tamo ovakav ludomir poput njega, vide pravo stanje u državici, kako ga ne vide psihijatri, doktori, ustavni naprdistručnjaci i ostala boranija koja samo troši ovo malo pljeve što je ostalo u jaslama?

VL
Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
11:42 08.12.2015.

i srećom,naša se predsjednica drži zakona " kao pijan plota"

VL
SA
Sauron
11:10 08.12.2015.

Opet se gura gdje joj nije mjesto i nastoji si uzeti više ovlasti nego što ima..... da je stvar moguća ne bi joj trebali stručnjaci da joj objasne što treba napraviti.....

VL
Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
11:41 08.12.2015.

predsjednica je jedina institucija gdje narod bira...i gdje je svaki glas uvažen.a narod nije lud,možeš ga varati izbornim jedinicama ,krađama i izbornim mešetarenjima,ali u slučaju izbora predsjednika/ce ne mogu ništa iskemijati komunisti

VL
Avatar gluhi deda
gluhi deda
12:47 08.12.2015.

niste jos prepoznali sta znaci recenica da nestrancaka vlada nesmije u sabor?to vam znaci ne priznanje institucija tj u kratkim crtama drzavni udar od strane sdp-a

VL
Avatar ARENA
ARENA
13:18 08.12.2015.

Pa tko je veći ustavni stručnjak od Šeksa?

VL
Avatar ARENA
ARENA
13:26 08.12.2015.

Hahaha koji cirkus...sad bi Ustavni sud trebao srušiti Šeksov Ustav....i proglasiti tvorca nesposobnim autorom i savjetnikom.:)

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.