Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Unatoč političarima kojima se ne vjeruje i krizi – 60% optimista

naslovnica 18.7.
Foto: VL
18.07.2015.
u 00:01

- Građani su i dalje umjereno zadovoljni i relativno sretni unatoč teškoj gospodarskoj situaciji - kaže znanstvenica Instituta Pilar Ljiljana Kaliterna Lipovčan.

Unatoč krizi u kojoj smo zaglavili i niskom povjerenju građana, osobito u institucije vlasti i političke stranke, naše građane spašava optimizam i socijalni odnosi s obitelji, prijateljima i drugim njima važnim osobama.

Pokazuju to rezultati aktualnog barometra hrvatskog društva ili istraživanja o stanju nacije koje su radili stručnjaci Instituta Ivo Pilar. Unatoč niskom standardu i lošoj situaciji u društvu, među građanima je čak 60% optimista koji vjeruju u bolje sutra.

Prof. psihologije i znanstvenica Instituta Pilar Ljiljana Kaliterna Lipovčan ističe:

– Građani su i dalje umjereno zadovoljni i relativno sretni unatoč teškoj gospodarskoj situaciji. To pokazuje da neke druge stvari, a ne materijalne, utječu na životno zadovoljstvo i sreću. Naši građani su najzadovoljniji odnosima s drugim ljudima i životom u zajednici. Smatraju da imaju prilično veliku podršku obitelji, prijatelja i “značajnih drugih”. Značajni drugi su svi oni za koje mislimo da su nam važni u svakodnevnom životu, a nisu dio kruga obitelji i prijatelja. To su, primjerice, kolege na poslu, šefovi, profesori u školama ili na studiju, susjedi – kaže prof. dr. Kaliterna Lipovčan.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote iz kojeg izdvajamo i ove priče:

>>Počela špica sezone: Kako bez stresa autom do mora

>>Otkriće: Soljačić potvrdio da Weylove točke uistinu postoje

>>Ni HDZ ni SDP neće imati većinu bez koaliranja

Iz priloga Obzor izdvajamo:

>>Politička analiza Mirka Galića: Tsipras je čitao Karma Marxa, a ne Bismarcka, pa ne zna što su to pregovori neravnopravnih

>>Domagoj Ivan Milošević: Nevjerojatna je i iznimno opasna ta fascinacija SDP-ovaca Syrizom

Potražite luksuzni magazin na 100 stranica slano&slatko uz Večernji list za samo 5 kuna

Ne propustite tiskano izdanje Večernjeg lista koje možete prelistati i na e-izdanju!

Foto: VLm

Komentara 9

KA
kafka
09:09 18.07.2015.

Optimizam je i kada misliš i ne vjeruješ da ne može biti gore - tj. može biti samo bolje. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . Nažalost može biti daleko gore. Ne dao Bog da bude gore, ali mi na tome radimo.

HR
H.R.T.99
08:42 18.07.2015.

Koga ste vi intervjuirali? One koji do zore luduju po plesnjacima? APEL GRAĐANIMA HRVATSKE DA OVA VIJEST NE PADNE U ZABORAV. Nadam ce da ste svjesni grozote u koju nas vodi ova vlada. Zašto Večernji list i ostali mediji šute? Prema Podacima Svjetskog Ekonomskog Foruma po učinkovitosti vlada Milanović i njegovi ministri drže neslavno 139. MJESTO OD 144 MOGUĆA. A Hrvatska država je na 77. mjestu. ŠESTA NAJGORA VLADA NA SVIJETU. Evo što mu je donio njegov DEBELO PLAĆENI AMERIČKI SPECIJALIST PR. Oboje bi trebali u kut. Sa magarećim šeširićem na glavi. Navedeni podaci nisu izmišljeni, nisu nam ih uvalili neki anti Milanovići ili anti ljevičari ili anti partizani ili anti... niti pro HDZ, pro ustaše ili pro četnici ili pro...To su podaci Svjetskog Ekonomskog Foruma. Kojeg li srama. Katastrofa. Milanović se hvali najboljom vladom ikada. A Večernji list i ostali hrvatski mediji šute. Svojom voljom ili...

TH
than
21:45 17.07.2015.

Ovaj institut izbacuje partijske rezultate ? 60% optimista ?!?! Neki dan da se protive lustraciji. Boze mili koliko lazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije