Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRORAČUN POD KONTROLOM

Unatoč pandemiji, jedna županija ostvarila višak prihoda od 3,3 milijuna kuna

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
30.09.2020.
u 16:42

- Iako izvorni prihodi uslijed koronakrize bilježe pad od 23 posto zbog pada poreza na dohodak, u prvoj polovici ove godine imali smo ozbiljno povećanje na drugim izvorima - kazao je župan Radimir Čačić

Varaždinska županija je u prvom polugodištu ove godine ostvarila višak prihoda od 3,3 milijuna kuna.

- Iako su se očekivale značajne negativne posljedice koronakrize, u Varaždinskoj županiji relativno uspješno držimo pod kontrolom proračun u cjelini. Prihodi i primici ostvareni su u iznosu od 118,5 milijuna kuna, što je 42,4 posto godišnjeg plana. Iako izvorni prihodi uslijed koronakrize bilježe pad od 23 posto zbog pada poreza na dohodak, u prvoj polovici ove godine imali smo ozbiljno povećanje na drugim izvorima. Rast bilježe EU sredstva, namjenske pomoći i decentralizirana sredstva, pa ne samo da nismo u minusu, nego smo ostvariti suficit, što je jako dobra vijest – rekao je župan Radimir Čačić.

Županija je izdvojila 2,7 milijuna kuna pomoći za 558 obrtnika. Dokapitalizirana je tvrtka Bukotermal kako bi se nastavio projekt geotermalnih izvora. Trećim rebalansom za 2020. godinu proračun je s 291,2 milijuna kuna smanjen na 284,7 milijuna.

- Proračun je smanjen za 6,5 milijuna kuna ili 2,3 posto, što pokazuje da smo se relativno dobro izvukli iz ove krize - dodao je Čačić. Rebalansom je osigurano 1,5 milijuna kuna za subvencije građanima za troškove dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća. 

 

>> VEČERNJI TV Medak o stišavanju glazbe u kafićima: Ponižavaju nas, ako ne umremo od virusa umrijet ćemo od gladi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije