Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA ZIME

Unatoč krizi, sve veći interes Karlovčana za ljetovanja

generalturist
ARHIVA VL
10.06.2010.
u 15:34

U Hrvatskoj Karlovčani najčešće biraju Makarsku rivijeru te zadarsko i šibensko područje, a od inozemstva Tunis i Egipat.

Iako je u Karlovačkoj županiji gotovo 12.000 nezaposlenih, karlovačke turističke agencije bilježe jednaki ili čak i veći broj prodanih ljetnih aranžmana u odnosu na prošlu godinu.

Karlovačka turistička agencija Star turist bilježi porast potražnje, kao i Generalturist. Prodaja u agenciji Adriatica.net jednaka je prošlogodišnjoj.

Popularni aranžmani

- Najviše se kupuju aranžmani za ljetovanje na hrvatskoj obali, a posebno su popularni Makarska i okolica Šibenika – kaže Lidija Horvat-Mačešić, upraviteljica prodaje u Star turistu.

No, inozemne destinacije postale su jednako popularne. Poneke su i povoljnije.

- Kod Karlovčana je popularan Egipat. Cijena iznosi između dvije i tri tisuće kuna. U nju su uračunati prijevoz, smještaj, pansion...

Lucija Gluščević, zadužena za odnose s javnošću i promociju u Generalturistu, kaže kako je interes za ljetovanje velik:

- Karlovčani najčešće odabiru zadarsko i šibensko područje. Iznad povoljne cijene prvenstvo ima kvaliteta odmora – kaže Lucija Gluščević.

Mladi Karlovčani rado će odabrati ljetovanje u stranoj zemlji. No, ne udaljavaju se od Sredozemlja.

- Putuju posebno u egzotični Tunis, koji je popularan i zbog povoljnih cijena i zbog dostupnosti, jer postoji izravna zrakoplovna povezanost sa Zagrebom. Vrlo dobro se prodaju i Santorini, Tenerife i ostala mediteranska odredišta – nastavlja Lucija Gluščević, dodajući da je u porastu prodaja egzotičnih aranžmana za medeni mjesec.

Jeftina Turska

Listi Karlovčanima zanimljivih ljetnih aranžmana Nikolina Frklić iz službe za odnose s javnošću Adriatice.neta pridodaje Grčku i Tursku, a od domaćih središnju Dalmaciju i Istru.

- Na Jadranu su sedmodnevni aranžmani dostupni već od oko tisuću kuna po osobi. Od popularnih aranžmana izdvajamo pulski hotel Brijuni, s poklon putovanjem u Veneciju. Popularan je i puni pansion u turskoj Antalyji, u hotelu s četiri zvjezdice, koji stoji 3390 kuna s uračunatom zrakoplovnom kartom – kaže Nikolina Frklić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije