Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALELARGA

Unatoč 11.000 potpisa Zadrana preimenovanje Široke ulice neće na Gradsko vijeće

Zadar
Foto: Filip Brala/PIXSELL
22.09.2014.
u 11:07

Ova Kalmetina igra, kojega smatramo najodgovornijim za cijelu spletku, toliko je prozirna i žalosna da ju je čak suvišno komentirati, poručuju iz inicijative Svi za Kalelargu

Inicijativa za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu, a koju je prema tvrdnjama organizatora potpisalo gotovo 11.000 Zadrana, neće biti uvrštena na sjednicu zadarskog Gradskog vijeća.

- Odbor za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra. u  sastavu Rade Šimičević, Irena Dragić, Bruno Milin, Josip Vlahović i Aleksandar Švenjak odlučili su većinom glasova da se preimenovanje Široke ulice u Kalelargu neće naći na Gradskome vijeću. Razumijemo osjećaje građana i želje dijela građana da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Činjenica jest da se u svakodnevnom govoru među  građanima uvriježio naziv Kalelarga. No, smatramo da kad je riječ o administrativnim, službenim nazivima trebamo voditi računa o standardnom hrvatskom jeziku. Ako grupa građana koja je ovaj prijedlog uputila našem odboru nije zadovoljna ishodom, svakako može iskoristiti i druge zakonske mogućnosti koje se odnose na neposredno odlučivanje građana - istakli su iz ureda za informiranje Grada Zadra.

Iz odbora građanske inicijative Svi za Kalelargu na ovu vijest poslali su priopćenje s naslovom - "Glavni spletkaroš radi kojeg Kalelarga ne ide na vijeće je Božidar Kalmeta".

- Zanima nas što je s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom kojega ne čujemo u posljednje vrijeme na temu Kalelarge? Podsjetit ćemo vas da je on osobno više puta u izjavama za medije izjavljivao kako je za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Međutim, očito je kako to zapravo nije mislio pa je odigrao ovu šporku igru na način da sve prebaci na vijećnike kojima je zabranjeno da Kalelarga dođe na sjednicu Gradskog vijeća. Ova Kalmetina igra, kojega smatramo najodgovornijim za cijelu spletku, toliko je prozirna i žalosna da ju je čak suvišno komentirati. Ovim činom izdaje građana Zadra, koju ćemo svi pamtiti, zapravo je još jednom pokazao tko je i što je - ističe se među ostalim u njihovu priopćenju.

>> Akcija mladih tvrdi da HDZ i SDP šuruju u Zadru: Kalmeti ne vjerujem ni kad kaže da je dan

>> Kalmeta zasad nije ispunio obećanje - oko 11.000 potpisa za Kalelargu i dalje na čekanju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije