Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incijativa za Kalelargu

Akcija mladih tvrdi da HDZ i SDP šuruju u Zadru: Kalmeti ne vjerujem ni kad kaže da je dan

Akcija Mladih
Zeljko Mrsic/PIXSELL
12.07.2014.
u 12:48

Vijećnika Akcije Mladih Marka Pupića Bakrača i njegovog kolegu Antu Rubešu jučer su izbacili zaštitari iz zadarske gradske vijećnice.

- Da mi gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta kaže da je dan, ja bih otišao pogledati vani je li dan. On ne zna govoriti istinu. HDZ-u u Zadru ne treba narod nego ovce koje šišaju i zato im ne treba nikakva inicijativa, pa ni ona koju je za preimenovanje ulice u Kalelargu potpisalo oko 11.000 Zadrana. Zato ta točka nije došla na sjednicu gradskog vijeća, a istodobno se podilazi interesima Zdenka Zrilića i Rena Sinovčića koji su gradonačelnik i dogradonačelnik u sjeni i nikom nije bitno što će se uništiti Maraska park. Mi to nećemo dozvoliti i sljedeći put nas neće uspjeti izbaciti - rekao je na konferenciji za novinare vijećnik Akcije Mladih Marko Pupić Bakrač kojeg su jučer zajedno s kolegom mu iz AM Antom Rubešom izbacili zaštitari iz zadarske gradske vijećnice.

Prosvjedovali su zbog neuvrštavanja u dnevni red inicijative za Kalelargu koju je potpisalo 11.000 Zadrana, s istodobno je po hitnom postupku uvrštena točka za izgradnju hotelskog kompleksa u Maraski.

- Nije bitno jesu li to Turci, Kinezi ili Amerikanci, ali to opet za nas znači koncesiju zabranu prilaska obali bez plaćanja. Zato sam rekao da to za mene nisu investitori nego okupatori- rekao je Ante Rubeša i dodao da su neuvrštavanjem točke za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu izašla na vidjela šurovanja HDZ-a i SDP-a. - Kalmeta sa SDP-om dogovara nastupe u gradskom vijeću kako nas žele neutralizirati. Mi smo im problem jer spominjemo stvari koje oni ne spominju ili ne smiju spominjati. Ili su interesno vezani ili su u strahu ili su nesposobni. Nisu doprinijeli iako imaju cijeli državni aparat procesuiranju kriminalaca ni poznatih političara i već preko 25 godina ne žele doći na vlast jer bi se tada morali uhvatiti u koštac s pravim problemima - rekao je Ante Rubeša.

>> Vijećnik Akcije mladih u pratnji zaštitara napustio govornicu nakon sat i pol vremena

Komentara 3

BE
benkovac
14:01 12.07.2014.

blago mladima u zadru kad im je ime kalelarge najveci problem. ajde brslane uvati se pravih problema a ne balkanalija

Avatar Feniks
Feniks
15:02 12.07.2014.

Nije puno mlađi od Kalmete, a tvrdi da je "mladić".

BE
belimo
13:54 12.07.2014.

Ovo što priča je vjerojatno istina...ali po slici nije baš u cvijetu mladosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije