Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.08.2014. u 12:00

Uprava za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede umjesto nekog praznog državnog ureda u Splitu u Dujmovači unajmila prostor od privatne tvrtke Koteks u vlasništvu Gorana Sapunara, nećaka Željka Keruma

Država ipak pomaže privatnicima

Mladen Pejnović, predstojnik Ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), ne uspijeva ni prodati ni iznajmiti višak državnih nekretnina, ali što je još zanimljivije – ni smjestiti neka državna tijela u takve prostore.

Slobodna javlja da je Uprava za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede umjesto nekog praznog državnog ureda u Splitu u Dujmovači unajmila prostor od privatne tvrtke Koteks u vlasništvu Gorana Sapunara, nećaka Željka Keruma. Jest da je u državnoj blagajni povelika rupa, ali ipak treba malo pomoći i privatnom sektoru.

Tražio posao pa dobio fotelju

Politika ga nikada nije naročito zanimala

Boris Lalovac, ministar financija, na ljetovanju u rodnom Gradcu ispričao je novinaru Globusa životnu priču koja u bitnim dijelovima počinje vožnjom autobusom za Zagreb, a zasad završava povratkom u velikom mercedesu uz pratnju zaštitara. Prije strelovite ministarske karijere Lalovac je, prema vlastitim riječima, dulje tražio posao te poslao više od stotinu molbi za posao, ali posla nije bilo nigdje osim u lokalnom skladištu. Nije prošao ni na testiranju u Agrokoru. I taman kada pomislite da mu je krenulo ulaskom u SDP, stiže novo iznenađenje. „Politika me nikada nije naročito zanimala“, kaže Lalovac i sjedne u ministarsku fotelju.

Uhljebljivanje

Samo jedna direktorica u HEP-u nema stranačku iskaznicu

Lidija Gašparović, direktorica Sektora za ljudske potencijale u HEP-u, jedina je od 48 zaposlenih na rukovodećim mjestima u HEP-u bez stranačke iskaznice, pokazuje istraživanje Globusa. Većina novih direktora došla je iz HNS-a, njih 37, i svi su dužnosnici stranke Vesne Pusić.

Vježba kraćenje

Kosor naširoko govorila kako treba biti koncizan

Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade, kaže da joj se sviđa društvena mreža Twitter jer je prisiljava da se izražava kratko, „što bi političari i inače trebali vježbati“. I u to ime dala je intervju Globusu na šest stranica o svemu i svačemu. Ukratko.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:37 07.08.2014.

Unajmili prostor od Kerumova nećaka...Događat će se, sve dok nije izričito zabranjeno da ova ili ona državna tijela unajmljuju privatne prostore. Bilo bi lijepo da država dovede u red enormni broj svojih nekretnina. Pogotovo što nam, ako sam dobro shvatila Holly, prijete kazne EU ako to ne učinimo, tj ne započnemo ono što je Čačić prodavao pod genijalni plan investicijskog booma a ispostavilo se da nam je obveza,privesti državne zgrade energetskoj učinkovitosti, a i inače nije normalno biti podstanar i istovremeno puštat vlastite kuće da ti propadaju. Pa izrijekom zabraniti unajmljivanje tuđih privatnih prostora tamo gdje postoje državni (županijski, općinski, gradski...). No pričekat ćemo da nas EU prvo opauči kaznom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije