Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši šef hac-a

Umro Stanko Kovač, autor modela financiranja cestogradnje u RH

stanko kovač
Davor Višnjić/PIXSELL
24.07.2012.
u 16:04

Kovač je s Radimirom Čačićem bio autor financiranja i građenja autocesta u Hrvatskoj, a u svom mandatu predsjednika uprave HAC-a realizirao je najintenzivniji program građenja autocesta

Stanko Kovač, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta i prvi predsjednik uprave te državne tvrtke (2001.-2004.), preminuo je u ponedjeljak 23.srpnja u 72. godini života.

Kovač je s Radimirom Čačićem bio autor modela financiranja i građenja autocesta u Hrvatskoj, a u svom mandatu predsjednika uprave HAC-a realizirao je najintenzivniji program građenja autocesta, odnosno najveći infrastrukturni projekt u ovom dijelu Europe. Pod Kovačevim vodstvom krenula je realizacija gradnje prvih 450 kilometara autocesta u samostalnoj Hrvatskoj i sagrađena je Dalmatina.

U srpnju 2003. godine tadašnji predsjednik RH Stjepan Mesić odlikovao je Kovača Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića u znak priznanja za uspješnu realizaciju Vladina programa gradnje autocesta. Kovač je 2003. godine od Hrvatskog udruženja menadžera CROMA primio nagradu za najuspješnijeg menadžera godine u kategoriji javnih poduzeća.

Ključne riječi

Komentara 39

KU
KuciloOro
16:21 24.07.2012.

Ma kakvog modela finaciranja, o čemu vi pričate, nema tu nikakvog modela, obično sumanuto zaduženje, koje će naša djeca i unuci otplaćivati desetljećima.......

MO
mojavisost1
16:26 24.07.2012.

stvarno sumanuto..a kontrole apsolutno nikakve..moglo se krasti koliko god si htio...ma strava

KU
kumpare
16:45 24.07.2012.

Dobar model i za kenjare, koliko miliona eura je stala samo jedna kenjara....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije