Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt

Umro poznati hrvatski novinar Mišo Cvijanović

Mediji
Foto: Reuters/ PIXSELL
29.01.2019.
u 15:17

U novinarstvo je ušao kao karikaturist s portretima sportaša objavljivanim u "La voce del popolo" te "Novom listu"

Umirovljeni riječki novinar, urednik i karikaturist Mišo Cvijanović umro je u ponedjeljak u 73. godini, izvijestio je u utorak riječki "Novi list", u kojem je Cvijanović radio od 1970. godine do umirovljenja. Rođen je u Brezovoj Glavi pokraj Karlovca, a u Rijeku se s obitelji doselio 1959. godine. 

U novinarstvo je ušao kao karikaturist s portretima sportaša objavljivanim u "La voce del popolo" te "Novom listu", a nakon toga je nastavio raditi kao novinar. U "Novom listu" je bio urednik u gotovo svim rubrikama, a tri godine je bio urednik i u tadašnjem riječkom omladinskom listu "Val". 

U "Novom listu" je pisao reportaže, kolumne, intervjuirao i crtao karikature brojnih sportaša i drugih poznatih osoba. Svoje znanje i iskustvo prenosio je mladim novinarima, kako u "Novom listu", tako i po školama u Rijeci, ističu iz riječkih dnevnih novina. Mišo Cvijanović autor je knjiga "Đir po Korzu", u kojoj su objedinjene istoimene kolumne iz "Novog lista" te "Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima".

>>Pogledajte video: Novinarstvo u sudnici

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:15 29.01.2019.

Vječnaja mu pamjat! Gospodi, pomiluj jego va vjeki vjekov. Amin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije