Naslovnica Vijesti Hrvatska

Umro poznati hrvatski novinar Mišo Cvijanović

U novinarstvo je ušao kao karikaturist s portretima sportaša objavljivanim u "La voce del popolo" te "Novom listu"
29. siječnja 2019. u 15:17 2 komentara 1272 prikaza
Mediji
Foto: Reuters/ PIXSELL

Umirovljeni riječki novinar, urednik i karikaturist Mišo Cvijanović umro je u ponedjeljak u 73. godini, izvijestio je u utorak riječki "Novi list", u kojem je Cvijanović radio od 1970. godine do umirovljenja. Rođen je u Brezovoj Glavi pokraj Karlovca, a u Rijeku se s obitelji doselio 1959. godine. 

Dražen K Emisija Novinarstvo u sudnici 'Olako potezanje obarača sudstva prema medijima rezultiralo zajedničkom akcijom'

U novinarstvo je ušao kao karikaturist s portretima sportaša objavljivanim u "La voce del popolo" te "Novom listu", a nakon toga je nastavio raditi kao novinar. U "Novom listu" je bio urednik u gotovo svim rubrikama, a tri godine je bio urednik i u tadašnjem riječkom omladinskom listu "Val". 

Novine uspon velikih medija Novinarstvo postaje sve važnije, ali ne i snažnije

U "Novom listu" je pisao reportaže, kolumne, intervjuirao i crtao karikature brojnih sportaša i drugih poznatih osoba. Svoje znanje i iskustvo prenosio je mladim novinarima, kako u "Novom listu", tako i po školama u Rijeci, ističu iz riječkih dnevnih novina. Mišo Cvijanović autor je knjiga "Đir po Korzu", u kojoj su objedinjene istoimene kolumne iz "Novog lista" te "Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima".

>>Pogledajte video: Novinarstvo u sudnici

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati