Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŽIVIO JE SVAŠTA

Umro je dva mjeseca prije 115. rođendana. Ostavio je za sobom 11 djece, 41 unuče...

Profimedia
03.04.2024.
u 11:45

Guinnessov rekorder Juan Vicente Perez Mora umro je manje od dva mjeseca prije svog 115. rođendana

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora ostavio je za sobom 11 djece, 41 unuka, 18 praunučadi i 12 prapraunučadi. Bivši poljoprivrednik postao je najstariji čovjek u svojoj domovini 2020. godine, a službeno je postao najstariji živući čovjek u svibnju 2022. kada ga je priznala Guinnessova knjiga rekorda.

Njegovu smrt potvrdio je Freddy Bernal, guverner države Tachira u Venezueli, u kojoj je umro u utorak navečer. Bernal je napisao na X-u da je Don Vincente bio skroman, radišan, miroljubiv, zaljubljenik u obitelj i tradiciju. "Moj stari Don Vicente, uvijek ćemo ga pamtiti po njegovu životnom optimizmu, po vjeri, nadi i toj dubokoj ljubavi prema našoj državi Tachiri", napisao je.

Vicente je rođen 1909. godine i trebao je 27. svibnja proslaviti svoj 115. rođendan. Radio je 50 godina, uglavnom pri žetvi šećerne trske i kave.

Guinnessova knjiga rekorda proglasila ga je u svibnju 2022. godine najstarijim živućim muškarcem, sa 112 godina i 253 dana, i navela da je "njegova tajna dugog života 'vrijedno raditi, odmarati se na praznike, ići rano spavati, piti čašu aguardientea (vrsta žestokog alkoholnog pića) svaki dan, voljeti Boga i uvijek ga nositi u srcu'".

VIDEO Živahan stogodišnjak redovito vježba i radi sklekove

Tijekom svog dugog i nevjerojatnog života, Vicente je svjedočio izvanrednim izumima kao što su televizija i internet. Preživio je dva svjetska rata i pandemiju koronavirusa.

FOTO Graditeljski biseri diljem Hrvatske: zazidana vrata, cesta za nigdje, isprekidana zebra

1/9

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
13:48 03.04.2024.

Svi znamo tko će ga naslijediti - Joža.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije