Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveti bartolomej

Umrla najstarija osoba na svijetu, redovnica Eugenie u 114. godini

Eugenie Blanchard
AFP/Pixsell
05.11.2010.
u 11:48

Njezin rođak i bivši gradonačelnik Svetog Bartolomeja Daniel Blanchard kazao je za AFP kako vjeruje da je ona doživjela tako duboku starost jer je svoje djevičanstvo podarila Bogu

Najstarija osoba na svijetu, francuska redovnica Eugenie Blanchard, preminula je jučer u 114. godini u bolnici na Svetom Bartolomeju (otok u Karipskom moru, op. a.).

Ona je na tom otoku, koji pripada francuskom prekomorskom teritoriju i rođena 16. veljače 1896., a napustila ga je kako bi postala redovnica.

Njezin rođak i bivši gradonačelnik Svetog Bartolomeja Daniel Blanchard kazao je za AFP kako vjeruje da je ona doživjela tako duboku starost jer je svoje djevičanstvo podarila Bogu.

Nakon umirovljenja vratila se na Sveti Bartolomej i živjela tamo posljednjih 30 godina. Dobila je i nadimak Douchy, što znači slatkiš, jer je djecu uvijek slatkišima mamila na vjerska čitanja.

Najstarijom osobom na svijetu postala je nakon smrti Japanke Kame Chinen 4. svibnja, koja je umrla dva dana prije svog 115. rođendana.

 

 

Komentara 7

BA
baš
16:31 05.11.2010.

Taman htjedoh nešto reći na temu općenja i suzdržavanja, ali me njezin rođak preduhitrio. Poučak: \"ne seksajte se ako želite dugo živjeti, a ako dugo živite izgledat ćete ovako\".

PE
PetraPan
21:00 05.11.2010.

05.11.2010. u 16:31h baš je napisao/la: Taman htjedoh nešto reći na temu općenja i suzdržavanja, ali me njezin rođak preduhitrio. Poučak: \"ne seksajte se ako želite dugo živjeti, a ako dugo živite izgledat ćete ovako\". __________________ skraćena verzija: ako see ne seksate, izgledat ćete ovako.

OB
-obrisani-
12:15 05.11.2010.

uh,ne znam bas da li je ovo blagoslov boziji.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije