Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Umrla najstarija osoba na svijetu, redovnica Eugenie u 114. godini

Njezin rođak i bivši gradonačelnik Svetog Bartolomeja Daniel Blanchard kazao je za AFP kako vjeruje da je ona doživjela tako duboku starost jer je svoje djevičanstvo podarila Bogu
05. studenoga 2010. u 11:48 7 komentara 9 prikaza
Eugenie Blanchard
Foto: AFP/Pixsell

Najstarija osoba na svijetu, francuska redovnica Eugenie Blanchard, preminula je jučer u 114. godini u bolnici na Svetom Bartolomeju (otok u Karipskom moru, op. a.).

Ona je na tom otoku, koji pripada francuskom prekomorskom teritoriju i rođena 16. veljače 1896., a napustila ga je kako bi postala redovnica.

Njezin rođak i bivši gradonačelnik Svetog Bartolomeja Daniel Blanchard kazao je za AFP kako vjeruje da je ona doživjela tako duboku starost jer je svoje djevičanstvo podarila Bogu.

Nakon umirovljenja vratila se na Sveti Bartolomej i živjela tamo posljednjih 30 godina. Dobila je i nadimak Douchy, što znači slatkiš, jer je djecu uvijek slatkišima mamila na vjerska čitanja.

Najstarijom osobom na svijetu postala je nakon smrti Japanke Kame Chinen 4. svibnja, koja je umrla dva dana prije svog 115. rođendana.

 

 

VIP izdvaja za Vas

  • baš:

    Taman htjedoh nešto reći na temu općenja i suzdržavanja, ali me njezin rođak preduhitrio. Poučak: \"ne seksajte se ako želite dugo živjeti, a ako dugo živite izgledat ćete ovako\".

  • PetraPan:

    05.11.2010. u 16:31h baš je napisao/la: Taman htjedoh nešto reći na temu općenja i suzdržavanja, ali me njezin rođak preduhitrio. Poučak: \"ne seksajte se ako želite dugo živjeti, a ako dugo živite izgledat ćete ovako\". __________________ skraćena verzija: ako se ... prikaži još!e ne seksate, izgledat ćete ovako.

  • -obrisani-:

    uh,ne znam bas da li je ovo blagoslov boziji.....