Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.08.2016. u 20:01

Nema izborne kampanje u kojoj se stranke međusobno ne optužuju da im je netko ukrao program. Ni aktualna nije iznimka.

Ovih je dana bivši mostovac Ivan Lovrinović tako optužio svoju bivšu stranku Most da mu je ukrala program od kojeg je, kako je kazao, odustala i koji on sada kani provesti uz pomoć Živog zida. Nadamo se samo da nije riječ o istom programu koji je Lovrinović prije prošlih izbora pisao za Živi zid, s kojim je tada planirao ići na izbore, a koji je potom ponudio Mostu s kojim je uistinu i izašao na izbore. Isto su tako i SDP-ovci Peđa Grbin i bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić optužili Most im je ukrao ideje i da je Mostov program iz pravosuđa isti kao njihov s prošlih izbora. Što, kada se sjetimo pregovora SDP-a i Mosta u Smičiklasovoj nakon prošlih izbora, i nije neko iznenađenje jer su se ionako slagali o svemu. Ali što od njihovih prepucavanja ima narod? Baš ništa.

Umjesto svađa tko je kome “maznuo” program, bilo bi bolje da slušamo rasprave kako točno stranke misle svoje ideje provesti i da jasno objasne gdje će naći novac za sve te mjere. Bilo bi lijepo čuti detalje kako to HDZ kani zaposliti 180 tisuća ljudi, a Narodna koalicija 145 tisuća, gdje će HDZ nadomjestiti novac u proračunu od smanjivanja PDV-a sa 25 posto na 24 posto ili kako će to Narodna koalicija povećati izdvajanja za znanost i obrazovanje sa sramotnih 0,7 posto BDP-a na 2 posto. Ili kako će i jedni i drugi naći po tisuću eura za svako rođeno dijete i, što je još teži zadatak, novac za delimitiranje rodiljskih naknada. Isto bi tako bilo korektno da znamo sada, u ovom trenutku, prije nego izađemo na birališta, koji će to ljudi provoditi sve te mjere. Ili ćemo se ponovno, tko zna koji put, morati neugodno iznenaditi.

A za sam kraj, najvažnije i krajnje pristojno bilo bi da sva ta svoja obećanja kada dođu na vlast, bilo lijevi, bilo desni ili zajedno u velikoj koaliciji, konačno krenu i ispunjavati i da budu u tome dosljedni. Kamo sreće da u tome kopiraju jedni druge svake četiri godine!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije