Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnovili vozni park

Umjesto automobilom, ravnatelj Bazena na sastanke ide biciklom

bicikl
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
03.04.2014.
u 19:45

"Službeni bicikl” mogu koristiti samo za vrijeme radnog vremena, a korištenje bicikla u privatne svrhe strogo je zabranjeno

I dok jedni, unatoč krizi i nikad težoj financijskoj situaciji u zemlji, kupuju skupe i luksuzne automobile na račun građana, sa Gradskih bazena Varaždin stiže nešto drugačija priča. I oni su odnedavno obnovili vozni park i prije dva tjedna kupili vozilo više srednje klase, no za svaku je pohvalu da je to novo vozilo ipak - bicikl.

Za Putara i Kolarića

- To je drugi bicikl u našem voznom parku, a prvi smo kupili za potrebe naše kurirke. Ovaj sad bicikl, koji spada u višu srednju klasu, kupili smo za potrebe ravnatelja Mladena Putara i moje potrebe, a koštao je 4.000 kuna - objasnio je djelatnik Bazena, Božidar Kolarić.

Pojasnio je kako on i ravnatelj od prije dva tjedna na poslovne sastanke odlaze novim službenim, crnim biciklom. Bicikl mogu koristiti samo njih dvojica i to isključivo za vrijeme radnog vremena i isključivo za potrebe posla. Korištenje “službenog bicikla” u privatne svrhe strogo je zabranjeno.

- Puno vam je i lakše sve što trebate obaviti u gradu, obaviti kad ste na biciklu. Uz to ne treba plaćati niti parking, ekološki je i čovjek usput trenira - kazao je Kolarić te dodao kako su mnogi već “graknuli” kako se radi o “jeftinoj demagogiji”.

- To je nevjerojatno. Uvijek kada čovjek želi napraviti nešto dobro, riječ je o jeftinoj demagogiji, a zapravo se radi zaista o tome da nismo željeli sada kada imamo preče stvari na pameti, trošiti na novi automobil - kazao je Kolarić, inače laburist i gradski vijećnik, koji se nada se da će ovaj njihov potez biti i primjer drugima, kako čelnicima javnih tvrtki, tako i političarima...

Takva smo zemlja

- Ne vjerujem da ćemo posramiti one koji se voze u skupim automobilima, ali činjenica je da bi trebali slijediti naš primjer - kazao je Kolarić te dodao kako je zanimljivo “da što je zemlja siromašnija, ima skuplji vozni park”.

Uz dva službena bicikla, Gradski bazeni Varaždin u svom vlasništvu imaju i jedan stariji automobil.

- Radi se o manjem dostavnom automobilu koji koristimo samo ako nemamo drugog izbora. Kako se radi o zaista već starijem automobili izvjesno je da ćemo kroz neko vrijeme kupovati novi, ali niti onda nećemo tjerati neki luksuz nego ćemo opet ćemo kupiti mali dostavni kakav imamo i sada. Za drugo jednostavno ne bi imali obraza - zaključio je Kolarić.

Komentara 5

RE
rektoskop
07:20 04.04.2014.

Nije poanta u tome dal je taj bicikl demagogija ili nije, nego je poanta da je za ovog kolarića izmišljeno to radno mjesto na bazenima koje ovaj laburista plaća podrškom vladajučima kad treba .......užas...kad ćemo se riješiti ovih političkih uhljebljenika ?

GF
giga.force.3
12:50 08.04.2014.

to je zato jer je dotični gospodin Kolarić već dva puta liječeni alkoholičar i ne smije upravljati automobilom...eto zato su mu kupili bicikl..

FO
fontanikus13
22:37 06.04.2014.

ima na tom bazenu malo više izmišljenih radnih mjesta,i plaća...a ravnatelj je najmanje kriv...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije