Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. PROSINCA

Umirovljenici Sisačko-moslavačke županije proslavili svoj dan

dan umirovljenika
Foto: Antun Petračić/VLM
1/4
01.12.2013.
u 17:57

U programu su sudjelovali umirovljenički KUD Spomenar, Ženski vokalni zbor Sevde iz Bošnjačke nacionalne manjine...

Treću godinu za redom danas su umirovljenici i starije osobe Sisačko-moslavačke županije proslavili svoj dan. Na poticaj županice Marine Lovrić-Merzel utemeljen je 10. listopada 2011. i jedini je takav praznik osoba treće dobi u našim županijama, ne računajući 1. listopad, Svjetski dan starijih osoba. U organizaciji županijske Matice umirovljenika i srodne gradske udruge Siska u središtu županije poslijepodne je održan zabavno-glazbeni program na kojeg su autobusima doputovali članovi udruga iz Lipovljana, Novske, Kutine, Popovače, Gline, Petrinje i Lekenika, a jedino izostali članovi iz Dvora i Sunje.

– U našoj je županije 40.000 umirovljenika, a u Matici 4000 članova- rekao je Zvonimir Žlof, predsjednik županijskog i sisačkog udruženja. Sudionike proslave pozdravili su Kristina Ferderber, potpredsjednica Skupštine SMŽ i zamjenik županice Zdenko Vahovec, koji je kazao kako je iz županijskog proračuna od 2005. za poboljšanje kvalitete ove skupine osoba  izdvojeno više od 1,5 milijun  kuna.

U programu su sudjelovali umirovljenički KUD Spomenar, Ženski vokalni zbor Sevde iz Bošnjačke nacionalne manjine, dječji zbor Grada Siska Crescendo i dramsko-pjevačka skupina Doma za starije osobe iz Siska. Čitano je 30 mudrih misli i ljubavnih stihova iz sačuvanih spomenara napisanih od 1917. do 1920. Jedna od takvih uspomenica je „Oči gledaju svakoga, srce ljubi samo jednoga! “, a prigodno završni spomenar uz veselo okupljanje „Tko te voli više od mene, nek' još jedan list okrene, ali listova nema više, ja te volim ponajviše!“

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije