Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Ultradesničari predlažu Šešelja za počasnog građanina Moskve

Treba se braniti izvan svojih granica. Štiteći Šešelja, Rusija štiti svoj etnički i kulturni prostor od vanjske intervencije – mudruje Ilija Gorjačev
18. lipnja 2012. u 14:33 9 komentara 2 prikaza
Seselj
Foto: ICTY

Prijedlog ruskog Udruženja "Desna konzervativna alijansa" da se Vojislav Šešelj kojemu sude u Haagu za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, proglasi počasnim građaninom Moskve stavljen je na dnevni red Povjerenstva ze dodjelu počasnih titula, potvrdio je agenciji Srna šef moskovskog povjerenstva Vladimir Platonov, a šef ureda za Balkan "Desne konzervativne alijanse" Ilija Gorjačev dodaje kako će odluka o njihovu prijedlogu biti poznata tijekom sljedećih mjesec dana.

– Logično je da Moskva, kao posljednji bastion tradicionalizma u Europi, dodijeli Vojislavu Šešelju zvanje počasnog građanina. Optužbe protiv njega za ratne zločine su pokušaj nametanja Srbiji osjećaja krivice i diktiranja volje novog liberalnog establišmenta Europske unije. Balkan je za njih uvijek bio poligon za razradu tehnologije. Danas oni sude Šešelju, a sutra će stvoriti još jedan tribunal za "ratne zločine" na Kavkazu. Tamo će tražiti i ruske političare. Treba se braniti izvan svojih granica. Štiteći Šešelja, Rusija štiti svoj etnički i kulturni prostor od vanjske intervencije – mudruje Ilija Gorjačev.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Zemlja Mjesec
IZNIO I DOKAZE
Slavni sportaš šokirao: Zemlja je ravna ploča, lažu nam! A čovjek nije bio na Mjesecu
  • poirot:

    E baš je ovo vest. Mogli biste malo više prenositi o povređivanju procesnih prava optuženih i pravnom cirkusu gde se sve menja od slučaja do slučaja i gde je svaka odluka moguća zavisno od potrebe mentora suda. Prava slika i ... prikaži još! prilika "civiliziranog " sistema evropskih vrednosti koji bi svima da sudi osim sebi. Ali koga to briga, važno je da izvesni Ilija Gorjačev "mudruje", i da za njega imate i vremena i podsmeh. Što drugo nego bulevarska štampa.

  • -obrisani-:

    Zašto baš Šešelja, pa mogli su ili Hitlera, ili Stalina ili Himmlera..

  • rogstrug:

    Koji kretenizam...