Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrijski 'Der Standard'

Ultradesničar Strache za kopnene snage EU protiv ISIS-a

 Heinz-Christian Strache
Foto: Reuters/PIXSELL
31.10.2014.
u 10:30

Vezano uz zbrinjavanje izbjeglica iz Sirije, šef FPÖ-a je rekao da Austrija prije svega treba primati kršćane.

„Ne može biti, da se dozvoli, da EU promatra, da se provede nekoliko pseudo bombardiranja i da se ustvari ništa ne poduzima“, rekao je čelnik austrijske krajnje desne Slobodarske stranke (FPÖ) Heinz-Christian Strache u razgovoru za austrijski dnevni list „Der Standard“.

Isti izvor u petak je objavio da Strache traži veći angažman Europejaca u borbi protiv militarista „Islamske države“ (ISIS), podvukavši da „Europa ima odgovornost i da mora konačno da intervenira protiv 30 tisuća radikalnih islamista.“. Dodao je kako si može zamisliti i slanje kopnenih snaga EU u Siriju u borbi protiv ISIS-a, napomenuvši da Austrija kao neutralna država ne može biti sudionica te akcije, ali može pomoći na području „osiguranja mira“. Vezano uz zbrinjavanje izbjeglica iz Sirije, šef FPÖ-a je rekao da Austrija prije svega treba primati kršćane.

„Prilikom primanja kontingenta od 1.500 izbjeglica Vlada je trebala voditi brigu, da prije svega budu primljeni prognani kršćani. Nažalost smo doživjeli, da je uzeto 70 posto muslimana“, ustvrdio je Strache, dodavši kako bi Austrija trebala pružati pomoć na licu mjesta. Kad je riječ o izbjeglicama u Austriji, austrijski ultradesničar tvrdi da su najveći problem Čečeni koji se već nalaze u ovoj alpskoj zemlji.

„Nažalost morali smo utvrditi da je veliki dio Čečena, koji su kod nas došli pod azilantskim statusom, upao u oči po kriminalnim radnjama, teškom nasilju i po radikalnom islamizmu“, rekao je šef FPÖ-a u intervjuu za Der Standard, koji su prenijeli i drugi austrijski mediji. Napomenuo je kako bi se u borbi protiv radikalnog islamizma moralo pobrinuti da djeca u austrijskim školama saznaju sve što je neophodno o demokratskom sustavu vrijednosti u Austriji.

„ I ne budu indoktrinirana sa suprotnostima u paralelnim obrazovnim ustanovama, od kojih neke dobivaju i subvencije“, poručio je Strache.

>>Austrijsko ministarstvo pozvalo na oprez 27 tisuća policajaca

>>Tvornica čokolade zbog ISIS-a mijenja ime

Komentara 10

BE
berava
18:31 31.10.2014.

U jednu ruku je strache u pravu.Ovdje se nakotilo toliko tih ekstremnih Muslimana,narocito su ekstremni Ceceni,da to vise prelazi sve granice.I sto je najzanimljivije skoro nitko od tih ekstremnih ne radi nego zivi od socijale.Tolerancija da,ali sa obadvije strane.

DU
Deleted user
18:46 31.10.2014.

Po čemu je ovaj ultradesničar?

MI
MitsubishiTurbo
11:03 01.11.2014.

sve ih treba vratiti odakle su dosli ( iz svake zemlje ) pa neka u svojoj zemlji sire radikalizam,,,a istog sam misljenja,,, potrebne su kopnene snage,,,bombardiranje nije pomoglo puno ali nitko nije ni ocekivao mnogo stoga se slazem da su kopnene snage potrebne i one ce biti prije ili kasnije misljenja sam da se to uradi sto prije,,,dosta je bilo terorizma,,,po cijelom svijetu ti bolesnici,,,ubijaju nevini narod sa svojim samoubojstvima,,,kopnenih snaga ima potrebno je samo zeleno svijetlo,,,biti ce dobrovoljaca iz cijelog svijeta toliko da ce se ih pomesti,,,,u roku par dana nece od njih ostati ni ...I ,,,od takozvanog isila...sramotno je i neljudski nehumano sa strane,,,gledati,,,kako ti umobolnici,,hvataju ,,,,nemuslimane,,,i odrubljuju im glave ,,,ubijaju dijecu starce ,,,zene siluju,,,jer su to muislimani,,,gdje su pravi vijernici ,,,zasto se ne dignu,,,i prosvijeduju,,,da se ograde od njih,,,ovako sa ,,,sutnjom,,,su saucesnici i na njih se po cijelom svijetu danas gleda drugacije,,,nazalost tako je,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije