Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO JE PROVOKACIJA'

Ukrajinski veleposlanik u RH tvrdi: Ruski avioni s ukrajinskog teritorija gađali naselje u Bjelorusiji!

REUTERS 27-08-2021 11:47 #1
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/3
11.03.2022.
u 16:42

Ušli su na teritorij Ukrajine, okrenuli su se i potom nanijeli udar po naselju Kopani u Bjelorusiji, navodi Kirilič

Od početka ruske invazije na Ukrajine pred više od 2 tjedna, Rusija je koristila teritorij Bjelorusije za pripremu svojih vojnih operacija. Bjeloruska vojska nije službeno uključena u invaziju, ali ruske jedinice i dalje redovito koriste upade iz pravca Bjelorusije prema Ukrajini. 

Danas se, pak, ukrajinski dužnosnici javljaju da se ruske zračne snage iz pravca Bjelorusije krenule u Ukrajinu, ali potom su s ukrajinskog teritorija gađali mjesto u Bjelorusiji!

Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič tvrdi da su ruski zrakoplovi danas poletjeli iz Bjelorusije i tako provocirali Ukrajinu. 

''Danas u 14.30 sati Državna granična služba izvijestila je da su ruski zrakoplovi poletjeli sa aerodroma DUBROVYTSYA (Bjelorusija), ušli na teritorij Ukrajine, okrenuli su se i potom nanijeli udar po naselju KOPANI (Bjelorusija).

Ovo je PROVOKACIJA!'', napisao je na Twitteru. 

Kirilič sugerira da Rusi tako žele lažno prikazati da Ukrajinci napadaju Bjelorusiju ne bi li naveli tu zemlju da se uključi u rat u Ukrajini.

Pregrupiranje ruskih snaga kod Kijeva

Danas su inače zabilježene eksplozije i na jugozapadu Ukrajine. Gađani su aerodrom i tvornica mlaznih motora u Lucku na sjeverozapadu zemlje. U Dnipru je jedna osoba poginula u zračnim napadima.

Eksplozije su zabilježene i u Ivano-Frankivsku, na jugozapadu zemlje. Rusija također tvrdi da je zauzela strateški važan grad Volnovahu, sjeverno od opkoljene luke Mariupolj. 

Ruske snage koje napreduju prema Kijevu pregrupiraju se sjeverozapadno od ukrajinske prijestolnice, pokazuju satelitske snimke, a Velika Britanija kazala je u petak da Moskva možda planira veliki napad na Kijev unutar nekoliko dana.

>> VIDEO Uz izbjeglice iz Ukrajine bježe i njihovi kućni ljubimci: "Ne možemo živjeti bez njih"

Komentara 38

PU
Pup
17:10 11.03.2022.

ako su u fazi pregrupiranja sad ih treba slistiti, a ionako su užasno neorganitzirani. Slava Ukrajini!

PR
prahrvat
19:22 11.03.2022.

Izgleda da Rusi ne mogu sami pa insceniraju kako bi i ona trupina Lukasenko ušla u rat

PU
Pup
07:04 12.03.2022.

Ukrajinski zrakoplovi ne mogu bit kad ih Ukrajina nema ili nemaju od kuda poletjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije