Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI BLJESAK

Pogledajte snimku: Kamera snimila pad drona u Zagrebu

11.03.2022.
u 14:55

Policija je nakon 23 sata zaprimila više dojava građana koji su javljali da su čuli detonaciju.

Letjelicu koja je pala u Zagrebu snimile su i web kamere. Pretpostavlja se da se radi o bespilotnoj letjelici Tu-141 koja je u Hrvatsku ušla iz Mađarske oko 22:57 sati te je letjela oko 7 minuta i srušila se u Zgrebu.

Kod Studentskog doma Stjepan Radić nastao je veliki krater i sreća u nesreći je da nitko nije izgubio život. Oštećeni su tek automobili, a ostaci letjelice rasuti su okolo.

Na snimci kamere može se vidjeti velika svjetlost. Pad letjelice uplašio je građane koji su odmah alarmirali sve službe. Policija je nakon 23 sata zaprimila više dojava građana koji su javljali da su čuli detonaciju.

- Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana - navodi policija u priopćenju.

– Prema saznanjima koja imamo riječ je o letjelici ruske proizvodnje. Ne znamo je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. U hrvatski zračni prostor došla je iz smjera Mađarske, a prema riječima premijera Orbana u Mađarsku je došla iz smjera Rumunjske – rekao je ranije premijer Andrej Plenković u izjavi na ulasku na summit EU u francuskom Versaillesu i dodao kako je kontaktirana ukrajinska strana s ciljem da se provjeri imaju li kakva saznanja o događaju.

1/34

– Riječ je o ozbiljnom incidentu i tako ga tretiramo. Istraga je u tijeku. Građane pozivam da ostanu mirni. Procjenjujemo da ovo nije usmjereno protiv Hrvatske. Riječ je o incidentu, a proceduralne stvari moramo vidjeti. Ta letjelica veličine je aviona i nije srušena, očito, od Ukrajine do Zagreba – kazao je predsjednik Zoran Milanović i dodao da su radari detektirali letjelicu ali i da se u kratkom roku ništa nije moglo napraviti. 

– Nad njom je izgubljena kontrola, iz regije nije, svi sjede i miruju. Kako je moguće da jedna nesofisticirana letjelica provede više od sat vremena iznad članice NATO-a i da nitko to ne primjećuje? – upitao je Milanović.



 
Ključne riječi

Komentara 38

GO
Golibos
15:14 11.03.2022.

To da nije pogodio neku kuću mogu prihvatiti kao slučajnost, ali da je pao baš na Zagreb, e to nije slučajno.

RA
radolizem
15:40 11.03.2022.

Na što smo mi spali. Onaj ide po Markovom trgu s kalašnjikovom, ovdje padaju stari sovjetski MIG-ovi, a ministar unutarnjih poslova govori o higijeni nosa i potrebi da se ljudi cijepe!!! ??? Redovi za benzin, kava skoro 2 eura, ispred banaka redovi, liječnik te pregledava preko prozorora ili telefonski. Na kraju oni tarot likovi su još najmanje podvale.

KO
korisnik70
15:37 11.03.2022.

Snimano sa peglom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije