Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volodimir Zelenskij

Ukrajinski predsjednik želi se sastati s Putinom u Minsku

Volodimir Zelenskij
Foto: Reuters/PIXSELL
08.07.2019.
u 14:55

Kremlj je priopćio da će razmotriti ponudu ukrajinskog predsjednika o razgovorima u novom formatu u Minsku

Novi ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je u ponedjeljak da je spreman sastati se s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom u Minsku na razgovorima koji bi, kako kaže, također trebali uključiti Njemačku, Britaniju, SAD i Francusku.

Odnosi između Ukrajine i Rusije jako su zategnuti otkad je Moskva anektirala poluotok Krim 2014. i podržala naoružane separatiste u regiji Donbas na istoku Ukrajine u sukobu u kojem je ubijeno 13.000 ljudi.

Sporazum o primirju potpisan u bjeloruskoj prijestolnici Minsku 2015. uz francusku i njemačku potporu imao je samo ograničeni uspjeh u okončanju neprijateljstava.

"Sada se želim obratiti predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Treba li razgovarati? Treba. Popričajmo o tome kome pripada Krim i tko nije tamo u Donbasu", rekao je Zelenskij u videu objavljenom na Facebooku.

Zelenskij, glumac bez političkog iskustva, došao je na vlast na predsjedničkim izborima u travnju. On je ranije rekao da je spreman pregovarati s Rusijom o okončanju rata u istočnoj Ukrajini.

Kremlj je priopćio da će razmotriti ponudu ukrajinskog predsjednika o razgovorima u novom formatu u Minsku.

"Ovo je nova inicijativa. Naravno da će biti razmotrena, ali zasad ne mogu dati nikakav odgovor", rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov,  a prenosi agencija TASS.

Ključne riječi

Komentara 2

MP
miroslav.petkovic.7564
17:22 08.07.2019.

E moji Ukrainci.sami ste nasjeli na price.Zbacili legalnu vlast obecali vam blagostanje na zapadu..A od tog nista nema osim iseljenja milione Ukrainaca.Sad se placa Americki plin 40% skuplji a narod nema za kave. Nista nisu napravili posljedni 25 godina..Zato budite dobri sa svojom bracom Rusima.i Bjelousin i oni svama. Nitko nece pomoci ako necete sami. A ne dovodit Amere Rusima na vrata. Zatim gledam tu na Tv Moskvakad je Rus predsjednik bio u Vatikanu.Vjerovatno nasi to ne prikazu. Kaze tako je u Venecueli.Guido rasirija ruke i gleda u nebo i govori daje on predsjednik. kaze Putin na izbore pa ako dobijes onda si predsjednik.

AA
aabbcc
06:40 10.07.2019.

Ovaj komicar bi trebao malo popricati sa narodom Krima koji je glasao na referebdumu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije