Naslovnica Vijesti Svijet

EU produljilo sankcije Rusije zbog uloge u istočnoj Ukrajini

Sankcije su prvotno usvojene u srpnju 2014., zbog ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima i potpore separatistima na istoku Ukrajine.
20. lipnja 2019. u 22:34 7 komentara 394 prikaza
Federica Mogherini i Wang Yi
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Europsko čelnici dogovorili su da će produljiti ekonomske sankcije nametnute Rusiji zbog uloge Moskve u istočnoj Ukrajini i na Krimu, rekao je glasnogovornik predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska u četvrtak.

Vladimir Putin VLADIMIR PUTIN “Ukrajina je tragedija, a ne komedija”

"Sankcije Rusiji jednoglasno su produljene za idućih šest mjesec zbog izostanka implementacije odredbi sporazuma iz Minska", napisao je na Twitteru glasnogovornik Preben Aaman, referirajući se na mirovni sporazum iz 2015. Sankcije su prvotno usvojene u srpnju 2014., zbog ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima i potpore separatistima na istoku Ukrajine.

Razoreni zrakoplov PRIJE PET GODINA Nizozemska: Rusi krivi za smrt 298 putnika u avionu

EU je postavila, kao preduvjet za smanjenje sankcija, napredak u ispunjavanju odredbi sporazuma iz Minska koji poziva na bezuvjetno primirje te poziva obje strane da povuku teško oružje s bojišta u istočnoj Ukrajini. Sankcije su usmjerene protiv ruskog energetskog i financijskog sektora te vojne industrije. Njima se otežava pristup ruskih banaka europskim tržištima te se ograničava uvoz određenih proizvoda iz EU-a. Europski su vođe također u četvrtak dogovorili produljuenje sankcija protiv Krima i Sevastopolja za još jednu godinu.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  rusija nije potpisnik sporazuma iz minska, ni prvog ni drugog. sve ovo postaje malo žešća lakrdija, nigdje se ne spominje niti kažnjava ukrajina, koja nije provela ni jedno slovo sporazuma, nit je povukla teško oružje s prve linije, već povećava ... prikaži još! taj broj, izvodi napade, niti je donijela zakon kojim se trebalo regijama, posebno donbasu, dati neka autonomija. pazite, ukrajina nije ispunila ni jednu preuzetu obvezu, ali rusija, koja nema nikakvih obveza iz tog sporazuma, je kriva za neispunjavanje obveza... baš super.

 • Marko_M:

  Vise stete za EU nego bilo kom...bravo!

 • dobricadobri:

  bravo to su pametni politicari, 5 godina i veca steta za eu nego rusiju a nikakvih promjena niti ce ih biti niti bi ih trebalo biti samo jos vise stete