Naslovnica Vijesti Svijet

Zelenskij pomalo šokiran nakon stupanja na dužnost: 'Ima puno posla'

Za srpanj je sazvao prijevremene parlamentarne izbore, kako bi brzo dobio većinu neophodnu za ispunjenje obećanja dubinske transformacije zemlje.
23. svibnja 2019. u 18:04 5 komentara 493 prikaza
Volodimir Zelenskij
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Novi ukrajinski predsjednik Volodim​​​​​​ir Zelenskij rekao je u četvrtak, tri dana od stupanja na dužnost, da je pomalo šokiran i požalio se na neugodno ozračje koje vlada u zgradi iz sovjetskog doba u kojoj je smještena njegova vlada.

Volodimir Zelenskij Ukrajina Predsjednik Zelenski još je na inauguraciji raspustio parlament

Bez političkog iskustva, bivši komičar (41) koji je obećao maknuti elite i modernizirati vlast, prošetao se među mnoštvom na popularnom salonu knjiga u Kijevu.

Upitan o prvim utiscima s novog radnog mjesta, odgovorio je: "Dobro je, malo sam šokiran. Ima puno posla". I ponovio da želi preseliti vladu u moderniju zgradu.

Bivši komičar i humorist, izabran u travnju s više od 73 posto glasova, Zelenskij je stupio na dužnost u ponedjeljak.

Za srpanj je sazvao prijevremene parlamentarne izbore, kako bi brzo dobio većinu neophodnu za ispunjenje obećanja dubinske transformacije zemlje.

Volodimir Zelenski Volodimir Zelenski Tko je prozapadni komičar koji želi pomiriti Ukrajince i Ruse

Tijekom kampanje putem društvenih mreža predstavio se kao čovjek iz naroda koji se ležerno izražava, želi putovati redovnim letovima i prebaciti vladu u neki "otvoreni prostor".

Nakon što je izabran, njegova ekipa je najprije priznala da bi preseljenje bilo komplicirano posebice iz sigurnosnih razloga. 

Uspio je međutim pješacima otvoriti pristup u ulicu u kojoj se nalazi predsjedništvo.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Avatar mason
    mason:

    Slava ukrajini.

  • dobricadobri:

    sokiran je on kad vidi koga sve mora slusat a to sto mice elitu i to je stara pjesma pa "progresivni" polticari to rade vec par sto godina